40 bin atamada öncelik meslek liselerinin olacak

40 bin atamada öncelik meslek liselerinin olacak

Eylül'de 40 öğretmen atayacak Milli Eğitim Bakanlığı, meslek liselerinde 3 bin 300 olarak belirlenen açığı kapatmaya öncelik tanıdı

 Milli Eğitim Bakanlığı, yüz binlerce öğretmenin merakla beklediği atamalarla ilgili yeni kararlar aldı. En çok atama branş öğretmenlerinde yapılacak. Öğretmenlerin özür grubu tayin atamalarının önceki gün sona ermesinin ardından gözler Eylül ayında yapılacak olan 40 bin öğretmen atamasına çevrildi. Hangi branştan ne kadar atama yapılacağı konusunda merak içinde olan öğretmen adayları için MEB bürokratlarının verdiği bilgiler şöyle: 

ÖNCELİK MESLEK LİSESİNİN 
Bu yıl 360 civarında genel lise, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'ne devredildi. Bu okulların büyük çoğunluğu çok programlı liselere dönüştürülerek bunların da içinde meslek lisesi programları uygulanacak. Bu kapsamda Türkiye genelinde meslek lisesi öğretmen açığı 3 bin 300 olarak belirlendi. Bakanlık bu sayı göz önünde bulundurarak öğretmen ataması yapacak. 

ÜCRETLİ ÖĞRETMENE DEVAM 
Türkiye genelindeki 126 bin öğretmen açığının 3'te 1'i, 40 yeni atamayla kapatılmış olacak. Geri kalan açık ise yine ücretli öğretmenlik formülüyle kapatılacak. İl milli eğitim müdürlükleri başvuruları almaya başladı. 

YOĞUNLUK 8 VE 12. SINIFTA 
 Atamalar, ortaokuldan liseye geçişin olduğu 8. sınıflar ile liseden üniversiteye geçişin olduğu 12. sınıflar için yoğunlaşacak. 
 Önümüzdeki yıl Seviye Belirleme Sınavı(SBS) yerine getirilecek sistem kapsamında öğrenciler Türkçe, Fen bilgisi, Matematik, İnkılap tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı dil ile Din kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden merkezi sınavla okullarında teste tabi tutulacaklar. Özellikle bu branşlardan adayların ataması yapılacak.
Beden Eğitimi, Bilişim Teknolojileri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Fen ve Teknoloji, Matematik, İngilizce, Okul Öncesi öğretmenliği, Rehber öğretmen, Sınıf öğretmenliği, Sosyal Bilgiler, Tarih, Türk dili ve Edebiyatı, Coğrafya ve Türkçe branşlarının atamaların yüzde 80'ini oluşturması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.