40 bin değil 100 bin öğretmen atanmalı

40 bin değil 100 bin öğretmen atanmalı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın 40 bin öğretmen ataması için "Meclis'in 28 Ağustos'ta yapacağı olağanüstü toplantıda bir ek gündem maddesiyle gerekli yasal düzenleme yapılabilir" açıklamasına CHP'den destek geldi. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "Destek veririz ama 40 bin değil 100 bin öğretmen olmalı. Gelin bunu böyle getirelim ve onaylayalım" dedi.

 Milli eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Yeni atanacak 40 bin öğretmen adayının mağdur olmaması ve eğitim öğretimin aksamadan yürümesi için Meclis'in 28 Ağustos'ta yapacağı olağanüstü toplantıda bir ek gündem maddesiyle gerekli yasal düzenleme yapılabilir" demişti. Bakan Avcı, "Öğretmen atamalarına ilişkin takvimin planlandığı şekilde yürümesi, yeni atanacak 40 bin öğretmen adayının mağdur olmaması ve eğitim öğretimin aksamadan yürümesi için Meclis'in 28 Ağustos'ta yapacağı olağanüstü toplantıda bir ek gündem maddesiyle gerekli yasal düzenleme yapılabilir. Muhalefet partilerinin de bu konuda gereken hassasiyeti göstereceklerini umuyorum" diye konuşmuştu.


Nabi Avcı'ya CHP'den destek geldi. CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi, “Biz CHP olarak 100.000 öğretmen ataması istiyoruz. Getirsinler öneriyi bakarız” dedi. AKP ve CHP uzlaşırsa, 28 Ağustos’ta Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı yemini için açılacak olan TBMM, öğretmen atamaları için de çalışacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.