450 Bin Öğretmen Atama Bekliyor | Sosyal Medya çalkalanıyor!

450 Bin Öğretmen Atama Bekliyor | Sosyal Medya çalkalanıyor!

450BinÖğretmen AtamaBekliyor hashtagi ile Sosyal Medya'da seslerini duyurmaya çalışan öğretmen adayları saatlerdir Hashtagi TT'de tutmayı başararak bir rekora gidiyorlar. Atama bekleyen ve sayıları oldukça fazla olan öğretmenlerin Sosyal Medyada örgütlenmesi sonucu ortaya çıkan TT çalışması ile amaçlanan seslerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a duyurabilmek.

Öğretmen adayları tarafından başlatılan 450BinÖğretmen AtamaBekliyor   hashtagi sonrası gündeme gelen öğretmen atamaları ile ilgili bugün Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın yaptığı açıklama dikkat çekiyor!
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "şubat ayında öğretmen ataması yapılacak mı?" sorusuna açıklık getirdi.

 İsmet Yılmaz'ın yaptığı açıklamaya göre; 2017 yılına ait bütçe tasarısının Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilmesinin hemen sonrasında Maliye, Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıkları başta olmak üzere Devlet Personel Başkanlığı yetkilileri biraraya gelip kurumlara görev kadro atama sayısını ortaya çıkaracak.

Önümüzdeki yıl tüm kamu için 60 bin olan öğretmen kadro sayısının ne kadarının Milli eğitim Bakanlığı'na verileceği bu toplantıda açıklığa kavuşacak. Meclis'te konuşan İsmet Yılmaz, öğretmen atamalarının olup olmayacağı konusuna açıklık getirerek, şöyle konuştu:

"2017 yılı bütçesinde açıktan atama toplam sayısı belli oldu, 60 bin gibi. Dolayısıyla, bu 60 bin sayısının tümü açıktan atama; öğretmen var, hakim var, polis var, ihtiyaçlarıyla. Bunun dağılımına kim karar verecek? Maliye Bakanlığıyla, Devlet Personelden Çalışma Bakanıyla, bir de ilgili bakanlıklarla görüşülecek, bir dağıtım yapılacak. Dolayısıyla böyle bir toplantı yapılmadan size 'Şubat ayında şöyle bir atama yapılacak, olacak' demem doğru değildir. Bu yıl 50 bine yakın öğretmen atadık ki cumhuriyet tarihinde bir yıl içerisinde -yani şubatta 30 bin, ekimde de 20 bine yakın- 50 bin öğretmenin atandığı bir elin parmaklarını geçmez. 903 binin üstünde öğretmenimiz var. Yüzde 90'ların üzerindeyiz. Bazı yerlerde öğretmen fazlamız da var."

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.