47 bin atama müjdesi böyle geldi

47 bin atama müjdesi böyle geldi

Atanamayan öğretmenlerin sesini sonunda hükümet duydu ve 47 bin yeni atama için kanun tasarısı Meclis’e gönderildi. Ancak bu sesi duyurmak kolay olmadı. Atama bekleyen öğretmenler seslerini duyurmak için televizyon programına çıkmaktan haber bültenlerini mesaj yağmuruna tutmaya, Ankara’da bürokratlarda görüşmekten yürüyüşlere kadar çeşitli eylemlere başvurdu.

 Öğretmen adayları seslerini eylemlerle, Twitter kampanyalarıyla, haber bültenlerine gönderdikleri twitlerle ve katıldıkları televizyon programlarıyla duyurmaya çalıştı. Çabaları sonuç bulan öğretmenlere müjde dün geldi. Hükümet, 47 bin yeni öğretmen ataması için kanun tasarısını Meclis’e gönderdi. Tasarıda, “Eğitim ve öğretim hizmetlerinin yürütülebilmesi bakımından yeterli personelin istihdam edilmesine ihtiyaç bulunmaktadır. Bu çerçevede, tasarı ile Milli Eğitim Bakanlığına toplam 47 bin adet öğretmen kadrosu ihdas edilmektedir” denildi. Tasarı Meclis’te görüşülüp Cumhurbaşkanı’nın onayından sonra öğretmen ataması yapılacak. Zaman zaman haberlerini yaptığımız atanmayan öğretmenler seslerini duyurmak için birçok yola başvurdu. Okan Bayülgen’in programına da katıldı, Bakan yardımcısıyla da görüştü. İşte öğretmenlerin dün gelen müjdeli haberle sonuç bulan çabaları:


Bakan yardımcısıyla görüştüler
Atama bekleyen öğretmenler arasından seçilen üçü, 40 bin atama isteklerini iletmek için 10 Şubat günü Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur’la görüştü. Görüşme sırasında öğretmen adayları Tolga Su, Hicran Aktaş ve Serdar Doğan, 40 bin atama talebini içeren bir dosyayı da bakan yardımcısına verdi. Öğretmen adaylarını olumlu karşılayan Cantimur, Maliye Bakanlığı’nın yeni bir atama için çalıştığını söyledi. Ancak görüşmeden bir süre sonra Cantimur’un AKP’den milletvekili aday adayı olmak için istifa ettiğini öğrenen öğretmen adayları üzüldü. 2012 yılından bu yana atama bekleyen Sosyal Bilgiler Öğretmenliği mezunu Tolga Su, istifanın ardından Hürriyet’e “Yeni duydum. Bilmiyordum. İstifa etmesine üzüldüm. Çünkü telefonunu da almıştım. Direkt bakanlıkla iletişime geçecektim. Kötü oldu bu. Tabii bakanlarla görüşme ayarlamak zor oluyor ama yine de biz bunu ayarlamanın peşinde olacağız. Maliye Bakanlığı’na, Milli Eğitim Bakanlığı’na sesimizi duyurmaya çalışacağız” dedi.
 
 

Şov programına katıldılar
Atanamayan öğretmenler Star Tv’de yayınlanan ve Okan Bayülgen’in sunduğu ‘Dada Dandinistan’ programına katıldı. ‘Nisan’da 40 bin atama’ yazılı tişörtler giyen öğretmen adayları izleyici olarak katıldıkları programda kısa bir konuşma da yaptı. Ücretli öğretmenliğin kendilerini mağdur ettiğini belirtip bu uygulamanın kaldırılmasını isteyen gençler, Nisan’da 40 bin atama taleplerini ekrandan bir kez daha tekrarladılar. 
 
Ana haber bültenlerine twit yağdırdılar
Televizyon habercileri sürekli atanamayan öğretmenlerin mesaj bombardımanı altındaydı. Özellikle anchorman Fatih Portakal’ın sunduğu ana habere sürekli twit atan atanamayan öğretmenler ‘Nisan’da 40 bin atama’ isteklerini ilettiler. Haber bültenlerine çıkmayı başaran öğretmenler ‘40 bin atama’ mesajlarını daha fazla kişiye duyurmak için Twitter’daki ünlülerden de twit’lerinin RT edilmesini istedi.
 

Eylemlerle seslerini duyurmaya çalıştılar
Eylemlerle de seslerinin duyurmaya çalışan atanamayan öğretmenler birçok ilde gösteride buluştu. 14 ve 28 Mart için eylem hazırlığında olan öğretmen adaylarının bu açıklamadan sonra eylemlere devam edip etmeyeceği ise bilinmiyor. Atanamayan öğretmen sayısının 315 bin civarında olduğu sanılıyor.
 
Caps’lerle de anlattılar

Öğretmenler seslerini duyurmak için en etkili yollardan biri olan mizahı da unutmadı. Hazırladıkları caps’lerle “Ağlanacak halimize gülüyoruz” diyen öğretmenlerin ürettiği fotoğraflar, görenleri gülümsetti.

KAYNAK: www.hurriyetegitim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.