60 Bin Öğretmen Adayını Mülakatla Puanlamak Ne Kadar Doğru?

60 Bin Öğretmen Adayını Mülakatla Puanlamak Ne Kadar Doğru?

20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Ataması Yapılacak. 3 Katı Aday Mülakata Çağrılacak. Peki 60 Bin Öğretmen Adayını Mülakatla Puanlamak Ne Kadar Doğru?

MEB PERSONEL - 20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Ataması Yapılacak. 3 Katı Aday Mülakata Çağrılacak. Peki 60 Bin Öğretmen Adayını Mülakatla Puanlamak Ne Kadar Doğru?

Öğretmen atama sisteminde yapılan değişiklikle KPSS puanı yerine artık mülakat puanı ile atamalar yapılıyor. KPSS puanı sadece mülakata çağrılmak için bir araç haline geldi. Önemini git gide yitiriyor. 

KPSS'nin çok geçerli bir ölçme aracı olduğunu iddia etmiyoruz. Fakat ÖABT ile birlikte objektif bir ölçme aracı olduğundan kimsenin bir şüphesi yok. Adil bir puanlama sistemi olduğu da ortada. 

KPSS ve ÖABT puanlarını bir kenara bırakarak 60 bin aday 8 ildeki  komisyonların karşısına çıkacak. En fazla 10-15 dakikalık mülakatlar sonrasında yeni puanları verilecek.

KPSS puanı 60 olan birisi mülakattan 90 puanla çıkabilecek. Yine KPSS puanı 90 olan birisi mülakattan 60 puanla çıkabilecek. Ve atamalar sadece mülakat puanına göre yapılacak.

Mebpersonel.com olarak mülakat yönteminin adil olmadığını ısrarla dile getirmekteyiz. Her komisyon kendine göre bir puanlama sistemi oluşturmaktadır. 1 puanın bile bu kadar önemli olduğu bir atama sisteminde yılların birikimini ölçen KPSS yerine 10-15 dakikalık kısa bir soru-cevap yöntemiyle öğretmen ataması yapmak son derece yanlıştır.

Yetkilileri bu konuda tekrar düşünmeye ve mülakat yöntemi yerine güvenlik soruşturmasından geçirerek öğretmen alımı yapmaya davet ediyoruz.

MEBPERSONEL.COM / ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.