9 Öğretmenlik Branşının Kaynak Bölümlerinde Değişiklik!

9 Öğretmenlik Branşının Kaynak Bölümlerinde Değişiklik!

Talim ve Terbiye Kurulu, hangi bölüm mezunlarının hangi şartlar altında, öğretmenlik branşlarına atanabileceğini düzenleyen kararda değişiklik yaptı. Temmuz ayı tebliğler dergisi ile 9 öğretmenlik branşında değişikliğe gidilmiştir.

Talim ve Terbiye Kurulu, 9 öğretmenlik branşına hangi bölüm mezunlarının atanabileceğini düzenleyen kararında değişikliğe gitti. Değişikliklerden birisi Matematik branşında olmuştur. Matematik branşında kaynak bölümler arasına Matematik Mühendisliği de alınmıştır. Ancak Matematik Mühendisliği mezunları, kaynak bölümler arasında yer alan ilk üç branş ile ihtiyacın karşılanamaması durumunda başvuru yapabilecek

İŞTE BRANŞ BAZINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

BİYOLOJİ
Biyoloji branşının kaynak bölümleri arasında daha önce 1. Biyoloji Öğretmenliği, 2. Biyoloji Bölümü (*), 3. Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm (*) leri bulunuyordu. Bu bölümlere "Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji" bölümü eklenmiştir.
GAZETECİLİK
Kaynak bölüm mezunlarının okutabileceği dersler arasına "Medya Okuryazarlığı" eklenmiştir. GRAFİK Kaynak bölümler arasına "Engelliler Entegre Yüksekokulu Uygulamalı Güzel Sanatlar Bölümü Grafik Dalı (*)" eklenmiştir.

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ/ YAPI DEKORASYON

Kaynak bölümler şu şekildeydi. 1. İç Mimarlık (*), 2. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü (*) Temmuz ayı düzenlemesinde, kaynak bölümler şu şekilde olmuştur: 1. İç Mimarlık (*) 2. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü (*) 3. Yapı Öğretmenliği/Eğitimi (**) 4. Yapı Ressamlığı Öğretmenliği (**) 5. Yapı Tasarım Öğretmenliği (**) (**) 1 ve 2'nci sıradaki bölüm mezunlarınca ihtiyacın karşılanamaması durumunda atanırlar MATEMATİK Daha önce kaynak bölümler şu şekilde idi: 1. Matematik Öğretmenliği, 2. Matematik Bölümü (*), 3. Matematik-Bilgisayar Bölümü (*)(**), (**) Kredilerinin en az %70'ini matematik alanında belgelendirenler. Yeni düzenlemede kaynak bölümler şu şekilde olmuştur. 1. Matematik Öğretmenliği 2. Matematik Bölümü (*) 3. Matematik-Bilgisayar Bölümü (*)(**) 4. Matematik Mühendisliği (*)(***) (**) Kredilerinin en az %70'ini matematik alanında belgelendirenler. (***) 1, 2 ve 3' üncü sıradaki bölüm mezunlarınca ihtiyacın karşılanamaması durumunda atanırlar MÜZİK Kaynak bölümler arasına, Geleneksel Türk Müzikleri (*) bölümü eklenmiştir.

RAYLI SİSTEMLER İNŞAAT

Kaynak bölümler arasında yer alan Raylı Sistemler Mühendisliği bölüm mezunları ancak diğer 3 bölüm mezununca ihtiyacın karşılanamaması halinde başvurabilecek.

ULAŞTIRMA HİZMETLERİ

Kaynak bölümler arasına, 8. Lojistik Bölümü (*) eklenmiştir.

MADEN TEKNOLOJİSİ

Maden teknolojisi adı altında yeni branç açılmıştır. Bu branşa, Maden Mühendisliği mezunları başvurabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.