"95 BİN 624, 37 BİN ATAMADAN SONRA BİZİM İHTİYACIMIZ VAR"

"95 BİN 624, 37 BİN ATAMADAN SONRA BİZİM İHTİYACIMIZ VAR"

"95 BİN 624, 37 BİN ATAMADAN SONRA BİZİM İHTİYACIMIZ VAR"

 "95 BİN 624, 37 BİN ATAMADAN SONRA BİZİM İHTİYACIMIZ VAR"

MEB'in toplam kaç öğretmen ihtiyacının olduğu ve kaç öğretmenin atama beklediği sorusu üzerine Aydoğdu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"95 bin 624, 37 bin atamadan sonra bizim ihtiyacımız var. 2015 KPSS'ye giren potansiyel öğretmen aday 417 bin kişi. Eğitim Fakültesi mezunu olmayanları çıkardığımız zaman Eğitim Fakültesi olup da bekleyen aday sayısı 274 bin. Diğerleri pedagojik formasyon alan arkadaşlarımız. Yeni istihdam kapısı özel okullar. Şuanda eğitim fakültesi mezunu olup dışarıdan gelen bekleyen 37 bini çıktığımız zaman 370 bin civarında bir potansiyel adayımız var. Ölçme ve değerlendirme yapılacak öğretmenler de bu kadroların içinde olacak. Bütün öğretmenler ve atamayı bekleyen öğretmenler MEB'i neden sürekli eleştiriyor? Çok hızlı ve çok çabuk ulaştıkları için."

Aydoğdu, Şubat ayı atamalarında branşlar için rakamın netleşmediğini bildirdi. Türkiye'de öğretmenlerin dağılımıyla ilgili genel bir problem olduğunu ifade eden Aydoğdu, "30 büyükşehirin ana merkezlerinde yığılma var. Ankara'da Çankaya'da bazı branşlarda doluluk oranı yüzde 150. Toplam öğretmen sayımızda herhangi bir problem yok ama dağılımda çok ciddi anlamda problem var. Türkiye'de öğretmen alanlarında 37 bin atamayla birlikte 7 bölgedeki doluluk oranı yüzde 80'nin üzerine çıktı" açıklamasında bulundu.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.