Açlık Sınırının Altında Çalışan "Ücretli Öğretmenler"

Açlık Sınırının Altında Çalışan "Ücretli Öğretmenler"

Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Bakan Nabi Avcı'nın ücretli öğretmenlerin girdikleri ders başına göre 800 TL ile bin 200 TL arasında ücret aldıklarını söylemesi Açlık Sınırının da altında Öğretmen çalıştırıldığını bir kez daha akıllara getirdi.

 Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Bakan Nabi Avcı'nın ücretli öğretmenlerin girdikleri ders başına göre 800 TL ile bin 200 TL arasında ücret aldıklarını söylemesi Açlık Sınırının da altında Öğretmen çalıştırıldığını akıllara getirdi.mebgündem

 

   Bakan Nabi Avcı, 2013-2014 eğitim-öğretimyılındaki ücretli öğretmen sayısının 50 bin 736 olduğunu ve bu öğretmenlerin girdikleri ders başına göre 800 TL ile bin 200 TL arasında ücret aldıklarını kaydetti.

   Son yapılan Türk iş sendikasının araştırmasına göre; Türkiyede bir ailenin açlık sınırının 1.158,09 olarak belirlemesinden sonra 50 bin 736 ücretli öğretmenin bir aileye nasıl bakacağının sorgulanması gerekir.Aslında bakan AVCI,bu öğretmenlerin açlık kavramında hatta daha aşağısında yaşadığını ortaya koyuyor.Gelişmekte olan bir ülke olan Türkiye'de bir devletin temeli olan eğitimde açlık sınırının altında yaşamaya mahkum edilen ücretli öğretmenlerin çalıştırılması insanı düşündürtüyor.

 

Haziran 2014 Türkiye Açlık Sınırı Verisi...

www.mebgündem.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.