Aday Öğretmenlerin MEB'den İstedikleri!

Aday Öğretmenlerin MEB'den İstedikleri!

​MEB 2014 Eylül ayında ve sonrasında atamasını yaptığı öğretmenlerin stajyerliklerinin kalkması için sözlü ve yazılı sınav şartı getirmiş, yayınlanan Atama-Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde de bu değişikliğe yer vermiştir.

 014 Eylül ayından bu yana 8 ay gibi bir sürenin geçmesine rağmen MEB aday öğretmenlerin performanslarının değerlendirilmesine dönük ciddi bir çalışma yapmamıştır.

Burada asıl sorun, 2015 eylül veya ekim ayında adaylık kaldırma sınavına girecek olan öğretmenlerin 2015 Ağustos özür grubu yer değişikliğine başvurmalarının engellenmeye çalışıldığı görüntüsüdür.

Sonuç olarak, 2014 Eylül ayında atanan ve 2015 ağustos ayında halihazırda adaylık kaldırma sınavına girmemiş olacağı için eş durumu tayini istemesi zor görünen öğretmenlerin mağdur olmaması ve seslerini duyurabilmeleri için katkılarınızı bekliyoruz.

MEB bir an önce adaylık kaldırma sınavlarını yapmalı ve öğretmenler, geçmiş yıllarda olduğu gibi bir yıl içinde eş durumu tayini isteme haklarını kullanabilmelidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.