Adaylar Ek Atamanın Arttırılmasını Bekliyor

Adaylar Ek Atamanın Arttırılmasını Bekliyor

Yurdun dört bir yanında atama bekleyen öğretmen adaylarının beklentilerini görmezden gelen Milli Eğitim Bakanlığı, boş kalan 3 bin kadroya yaptığı atamaya rağmen planladığı kadroları dolduramayacak.

 İhtiyaç duyulan rakamın üçte biri kadar atama yapan MEB’in tahsis edilen kadro kadar öğretmeni de atayamaması tepkilere neden oldu. 60 barajı ile bütün öğretmen adaylarının başvurmasını engelleyen Bakanlık, ek atamada barajı 50’ye indirdi. 50 barajının da boş kontenjanların dolmasını engelleyeceğini söyleyen öğretmen adayları her şeye rağmen ek atama yapılacak 3 Bin 227 kadronun dolmayacağını ileri sürüyorlar.

Bakan ve Müsteşar’ın telaffuz ettikleri 40 Bin artı-eksi 2 Bin rakamının, öğretmen adaylarına fazladan 2 Bin atama yapılabileceği umudunu verdiğini belirten adaylar, ek atama ile beraber bu beklentinin de dikkate alınarak 2 Bin ilave kadroya atama yapılmasını bekliyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.