Ağustos 2012'de 70 bin öğretmen ataması yok.

Ağustos 2012'de 70 bin öğretmen ataması yok.

Ağustos 2012'de 70 bin öğretmen ataması yok.

 
Meclis Genel Kurulunda görüşülmekte olan torba kanun teklifinde öğretmen adayları ile ilgili iki madde bulunmaktadır. Birinde 40 bin atama izni alınmakta diğerinde 30 bin kadro ihdası yapılmaktadır

Ak parti Bütçe Komisyon Üyesi ' Vedat Demiröz Tv 24 Öğretmenlerimizden kadro bekleyenler vardı Kanunda 40 bin vardı önerge ile 30 bin daha girdi böylece 70 bin öğretmen ataması oldu önce 40 bin daha sonra 30 bin öğretmen ataması yapılacak
  açıklaması ve atama bekleyen öğretmenlerin bu açıklamayla birlikte  bu ikisini birleştirip 2012 Ağustos'ta 70 bin öğretmen alınacağı sonucunu çıkarmaktadır ki bu yanlış bir değerlendirmedir.

 
Ak parti Bütçe Komisyon Üyesi ' Vedat Demiröz Tv 24'te 70 bin öğretmen atayacaz açıklamasını izlemek için tıklayınız

ATAMA İZNİ NEDİR?


Boş olan kadrolara atama yapabilmek için kurumların atama izin hakkının olması gerekmektedir. Örneğin MEB'de şuan 200 bin boş kadro olsa dahi, MEB bu kadroların hepsine atama yapamaz. Atama izninin olması gerekiyor. Atama izni ise bütçe kanunlarında düzenlenmiştir. 2012 yılı Bütçe Kanununda yer alan hükme göre her kurum bir önceki yıl boşalan kadrolarının yüzde 50'sine atama izin hakkına sahiptir.İhtiyacını bu şekilde gideremeyen kurumlara ise yine bütçe kanunuyla 29 bin atama izni verilmiş ve bu izinlerin kurumlar bazında tek tek dağıtımı yapılmıştır. MEB kendisine verilen izinleri kullanmıştır.


MEB'in boş olan kadrolarına atama yapabilmesi için yeni atama izin hakkına sahip olması gerekmektedir. 40 bin kadroya atama izni bu anlamda değerlendirmelidir. Yani, MEB yılın başında kendisine tanınan ve kalan atama izni sayısı ile 40 bin atama izni sayısınca, 2012 yılında öğretmen ataması yapabilecektir.


KADRO İHDASI NE DEMEKTİR?


Torba kanun teklifinde yer alan bir hükümle de MEB'in taşra teşkilatlarına 30 bin öğretmen kadrosu ihdas edilmektedir. Öğretmen kadrosu ihdas edilmesi atama yapılacağı anlamına gelmemektedir. Atama yapma hakkı veren işlem "atama iznidir" ve bu sayıda yukarıda belirtildiği üzere 40 bindir. 



HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.