Ağustos’ta 50 Bin Öğretmen Atanabilir!

Ağustos’ta 50 Bin Öğretmen Atanabilir!

Milli Eğitim Bakanlığı, Ağustos sonunda 40 bin öğretmen ataması için hazırlıklarını sürdürüyor. 50 bin öğretmen atamasının gerçekleşme ihtimalini maddeler halinde değerlendireceğiz.

 Milli Eğitim Bakanlığı, Ağustos sonunda 40 bin öğretmen ataması için hazırlıklarını sürdürüyor. Ancak atama bekleyen öğretmenler, Haziran’da atama yapılması veya sayının 50 bine çıkarılması yönünde yoğun baskı kurmaya başladı. Haziran ataması yerine sayının 50 bine çıkarılması daha muhtemel gözüküyor. 50 bin öğretmen atamasının gerçekleşme ihtimalini maddeler halinde değerlendireceğiz.

1)Cumhurbaşkanlığı Seçimi Faktörü:Cumhurbaşkanını ilk defa halk seçecek. Bu seçimin öğretmenler atamalarında etkili olacağı muhakkaktır.

2)Maliye Bakanlığı’nın Yaklaşımı: 40 bin öğretmen ataması kesin ancak bu sayının 50 bin olması Maliye Bakanlığı’nın yaklaşımına da bağlıdır. Bakanlık, olumlu görüş bildirirse sayı 50 bine çıkabilir.

3)Sendikanın Katkısı:Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Nisan ayında öğretmenleri mutlu edecek açıklamalar yaparak Ağustos ayında öğretmen atamasının 50 bini bulabileceğini belirtti. Yetkili sendikanın desteği tamdır.

4)Orta Sınavların Etkisi: SBS’nin yerine getirilen ortak sınavlarda öğrencinin başarısız olmaması için ortaokul branşlarındaki açığın kapatılmak istenmesi ilk atamadaki sayının artmasını olumlu etkileyecektir.

5)2014 Yer Değiştirmelerinin Etkisi: 2014 yılı öğretmenlerin il dışı ve özür grubu yer değiştirmelerinden sonra belli bölgelerde öğretmen açığının oluşması 50 bin sayısı üzerinde etkili olacaktır. Özellikle Doğu ve Güneydoğu’daki öğretmen açığı kapatılmak istenmektedir.

6)Emekli Olacak Öğretmenler: 2014 yılı içerisinde emekli olan ve olacak öğretmenlerin fazlalığı, ilk atamadaki öğretmen sayısını da etkileyecektir. Şubat’taki 10 bin atama mantığı da bu şekilde oluşmuştu.

7)Öğretmen Açığı: 100 binin üzerinde öğretmen açığı vardır. 2-3 yıl içinde bu açığın tamamen kapatılması planlanıyor. Öğretmen açığının fazla olması ve atama bekleyen öğretmen sayısının da gün geçtikçe artması Ağustos’ta 50 bin atamayı zorunlu kılmaktadır.

8)Öğretmen Adaylarının Baskısı: Atama bekleyen öğretmen adaylarının baskısı hemen hemen her dönem sonuç vermiştir. Ağustos atamasının 50 bin olması konusunda, öğretmen adaylarının 3 ay boyunca yoğun baskı kurması bekleniyor.

Haziran Ataması Zor Gözüküyor!

Öğretmen adayları, 2013 KPSS puanıyla atanmak için Haziran’da atama talep etmektedir. Ancak bu talebin karşılanması teknik olarak zor gözüküyor. Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI da 8 Mayıs’ta Haziran atamasının olmayacağını ifade etmişti.

50 Bin Atamayı Kim Çözer?

Ağustos 2014’te 50 bin öğretmen ataması olabilmesi için 5 kişinin desteği ve katkısı çok önemli olacaktır. Öğretmen adaylarının bu beş kişiye yoğunlaşmasında fayda vardır: Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN, Maliye Bakanı Mehmet ŞİMŞEK, Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI, MEB Müsteşarı Yusuf TEKİN, Memur Sen Genel Başkanı Ahmet GÜNDOĞDU.

Gazetekamu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.