AK Parti Milletvekilinden ''Şubat Öğretmen Atamaları'' Açıklaması

AK Parti Milletvekilinden ''Şubat Öğretmen Atamaları'' Açıklaması

MEB PERSONEL - AK Parti Milletvekilinden ''Şubat Öğretmen Atamaları'' Açıklaması

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, 2017 Şubat öğretmen atamaları hakkında açıklamalarda bulundu.

24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayan AK Parti Manisa Milletvekili ve FETÖ Darbe Girişimi Meclis Araştırma Komisyonu Başkanvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, öğretmenliğin özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar kıymetli, saygın bir meslek olduğunu belirtti. Özdağ, “İdealizmini ve heyecanını yitirmemiş öğretmenlerimizin sayesinde Türkiye, her alanda bir dünya devleti haline gelmiştir. Edirne'den Kars'a, Manisa’dan Diyarbakır’a kadar vatanımızın dört bir tarafında, her koşulda görevlerini özveriyle yapan öğretmenlerimizin her biri bizim için özeldir. Öğretmenlerimiz, bu vatanın geleceği olan çocuklarımızın ve gençlerimizin; vatan ve millet sevgisi, fikir hürriyeti ve insanlığın ortak değerleri ile donanmasını sağlamak için çok önemli bir görev üstlenmişlerdir” ifadesinde bulundu.

AK PARTİ DÖNEMLERİNDE TOPLAM 500 BİN ÖĞRETMEN ATANDI

AK Parti iktidarları döneminde toplam 14 yılda 500 Bin Öğretmen atamasının gerçekleştiğini belirten AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “İstiyoruz ki öğretmen açığı ve atanmayan öğretmen kalmasın. Bununla ilgili Hükümetimizin ve Bakanlığımızın çalışmaları devam ediyor. Allah izin verirse inşallah Şubat ayında 60 Bin öğretmenimizin de atamasını gerçekleştireceğiz.  Şu ana kadar 14 yıllık iktidarımız boyunca norma göre öğretmen açığı önemli derecede azaldı. Bu eğitime vermiş olduğumuz değerin önemli bir göstergesidir. Türkiye’de bugün 4,5 milyon kişi üniversitelerde okuyor. 17 milyon kişi de ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyor. Bir milyon civarında kişi de Milli Eğitim camiasında öğretmen veya memur olarak görev yapıyor. Bunlar büyük rakamlar. Bugün Milli Eğitim Bakanlığına ayrılan bütçenin çoğunu öğretmenlere tahsis ediyoruz” diye konuştu.

EN DÜŞÜK SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN MAAŞI 2754 TL

 Sözleşmeli öğretmenler için de çok önemli uygulamaları hayata geçirdiklerini kaydeden Özdağ, göreve yeni başlayan sözleşmeli öğretmenlerin Temmuz 2016 yılı itibariyle ders saat ücretlerinin aylık maaş bazında en düşük 2754 olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti, “Öğretmenlerin özlük hakları ve aynı zamanda ders ücretleri konusunda çalışmalar yapıyoruz. Amacımız geleceğimiz olan çocuklarımızı teslim ettiğimiz öğretmenlerimizin refah seviyelerini arttıracak olan özlük, sosyal ve ekonomik haklarını en iyi düzeye getirmektir. Türkiye’nin küresel ve bölgesel güç olma yolunda öğretmenlere çok önemli görev ve sorumluluklar düşüyor. Bu duygu ve düşüncelerle Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiği 24 Kasım’ın yıldönümünde değerli öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor, bu kutsal görevi yerine getirirken şehit olan öğretmenlerimize de yüce Allah’tan rahmet diliyorum."

Yenigunmanisa

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.