Ak Partili Yasin Aktay: Öğretmen açığı kapatılıyor

Ak Partili Yasin Aktay: Öğretmen açığı kapatılıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay: - "Öğretmen açığı kapatılıyor bu da öğrencilerimizin eğitim kalitesine yansıyor"

  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "Öğretmen açığı kapatılıyor bu da öğrencilerimizin eğitim kalitesine yansıyor" dedi.

Aktay, Siirt'te Fen Türk Telekom Lisesi'nce gerçekleştirilen, öğrencilerin hazırladığı projelerin sergilendiği Bilim Fuarı'na katıldı.

Fuarda öğrencilerin matematik, fizik, kimya ve biyoloji alanında hazırladığı projeleri inceleyen Aktay, öğrencilere imkan verildikçe mucitlerin ön plana çıkmaya başlayacağını söyledi.

"Eskiden okullarımızda proje yapmayı bırakın bazen bize ödev verecek öğretmen bulamazdık" diyen Aktay, şöyle konuştu:

"Hükümetimizin 12 yılda eğitim alanında yaptığı devrim sayesinde son yıllarda tarihi rekor denilecek düzeyde öğretmen atamaları yapılıyor. Öğretmen açığı kapatılıyor bu da öğrencilerimizin eğitim kalitesine yansıyor. Öğretmenlerin yönlendirmesiyle hazırlanan projelerle mucitler ortaya çıkıyor. Projeler liseler düzeyinde baktığımızda küçümsenmeyecek derecede başarılı. Projelerini tanıtırken kendilerini ifade etme ve tanıtma becerisi onları olumlu şekilde yönlendiriyor."

Fen Türk Telekom Lisesi Müdür Yardımcısı Hayretin Avcıoğlu da TÜBİTAK'ın desteklediği Bilim Fuarı'nı geleneksel hale getirdiklerini anlattı.

Amaçlarının bilim adamı ve mucit yetiştirmek olduğunu ifade eden Avcıoğlu, "Öğrencilerimiz büyük bir özveri gösteriyorlar. Projeler, bir üst aşamada Van'da sergileniyor bölgeler arasında seçilen projeler TUBİTAK'a gönderilecek" dedi.

Fuarı, Vali Mustafa Tutulmaz, Mısır eski Yatırımlar Bakanı Yehia Hamed Abdulsamea, Mısırlı eski Belediye Başkanı Mohamed İbrahim Soliman ve bazı kamu kurum temsilcileri de gezdi.

Aktay ve beraberindekiler daha sonra Şeyh Hüseyin Basretti ve Sefa Yatılı Kuran Kurslarını ziyaret etti.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.