Anadolu Liselerine İlk Atama Olacak mı?

Anadolu Liselerine İlk Atama Olacak mı?

MEB bu yıl, mahkeme kararı gereği Anadolu Liselerine sınavla atama yapmak için sınav açmış ve bu sınava 80,00TL ücret ödeyerek 48bin kişi katılmıştı.Bu öğretmenler bakanlığa yaklaşık 4 milyon TL ödemişlerdi. Açıklanan sonuçlara göre 36 bin civarında öğretmen sınavı kazanmıştı.Şimdi hepsi atanmayı bekliyor.

Öğretmenleri hayatından bıktıran MEB'in çalışma sistemine, uygulamalarına akıl erdirmek mümkün değil. Atama bekleyen biyoloji öğretmeniyim. Mevcut yönetmeliğe göre sınavla öğretmen alınan liselere ilk atamayla öğretmen alınmıyor. Ancak şuan ülke çapında mevcut düz liselerin çoğu Anadolu liselerine çevrilmiş durumda. Piyasada düz lise yok denecek kadar az. Bu okulların adını değiştirmek o okulları Anadolu lisesi kalitesine yükseltiyor mu o ayrı bir soru işareti. Biz lise branşları nereye atanacağız ve mevcut sınavla öğretmen görevlendirilen okulların açıkları nasıl kapatılacak -liselerin zorunlu olmasına bağlı öğrenci artışı olacakken- bizlerin aklı almıyor. MEB yaptığı açıklamada, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, güzel sanatlar ve spor liseleri ile her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenlerini Seçme Sınavı'nda başarılı olanların atamalarının, önümüzdeki aylarda yapılacak olan eğitim kurumlarının norm güncelleme işlemleri tamamlandıktan sonra gerçekleştirileceği duyurdu. Peki düz liselerde çalışan öğretmenler bu bahsedilen okullara geçecekse onların yeri nasıl doldurulacak? Bu düzenlemenin ilk atama öncesinde yapılması gerekmez miydi? Eğer biz lise branşlarına Anadolu liselerine atama hakkı verilmez ise, düz liseden Anadolu lisesine geçiş işlemlerinin ilk atama sonrasına bırakılması akıl almaz bir uygulama olur. Sanki yıllardır mekanizma lise branşlarını mağdur etmek için işliyor demekten kendini alamıyor insan.'

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.