AÖL sınav tarihleri belli oldu! 2016

AÖL sınav tarihleri belli oldu! 2016

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınav tarihleri Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklandı. Lise öğrenimine dışarıdan devam etmekte olan adaylar için yapılan AÖL sınavları hangi tarihlerde yapılacak? AÖL'ye kimler kayıt yaptırabilir? AÖL'ye kayıt işlemleri nelerdir?

  Açık Öğretim Lisesi'nin sınav tarihleri geçtiğimiz günlerde MEB tarafından açıklandı. Lise öğrenimine dışarıdan devam etmekte olan adayların merakla beklediği sınav tarihleri belli oldu. 

AÖL 1. DÖNEM SONU SINAVLARI

AÖL 1.dönem sınavları 02-03 Ocak 2016 tarihleri arasında yapılacak.

1)2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı I. dönem sınav sonuçlarının internette yayınlanması: 25 Ocak 2016

2)2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı II. dönem yeni kayıt işlemleri: 18 Ocak-5 Şubat 2016

3)Kaydı alınan öğrencilerin veri girişlerinin sisteme son giriş tarihi: 5 Şubat 2016

4) 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı II. dönem kayıt yenileme işlemleri: 25 Ocak-5 Şubat 2016

5) II. dönem ders seçme ve sınav merkezi güncellemesinin açılması: 18 Ocak 2016

6) II. dönem ders seçme ve sınav merkezi güncellemesinin kapatılması: 8 Şubat 2016

7) II. dönem sınav giriş yerlerinin internette yayınlanmaya başlanılması: 14 Mart 2016

AÖL'YE KİMLER KAYIT YAPTIRABİLİR?

- İlköğretim okulu/ortaokul mezunu olanlar.

- Bakanlığımıza bağlı veya diğer bakanlıklara bağlı ortaöğretim düzeyindeki genel lise ve Meslek Liselerinden ayrılanlar.

- Astsubay hazırlama okulları, askeri ve polis okulları, anadolu öğretmen liseleri, sağlık meslek liseleri, anadolu güzel sanatlar liseleri, spor liseleri, sosyal bilimler liseleri, askeri liseler, anadolu lisesi türü okulların fen liseleri alanı programı uygulayan liselerden ayrılanlar, resmi ve özel anadolu liseleri, yabancı dil ağırlıklı liseler, sağlık meslek liseleri ve fen liselerinden ayrılanlar.

- Açık Öğretim Lisesine veya Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıtlı ancak öğrencilik durumu Silik olanlar, ya da Açık Öğretim Lisesinden veya Mesleki Açık Öğretim Lisesinden tasdikname alanlar.

- Yurt dışında öğrenim görmüş olup, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ya da Yurt Dışındaki Eğitim Ataşeliklerinden Denklik Belgesi alanlar.

AÖL KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

- Açık Öğretim Lisesine kayıt yenileyecek olan öğrenciler için bir dönem için Kayıt Yenileme ücreti, 25 TL olarak belirlenmiştir.

- Öğrenci adayı, T.C. Kimlik numarasını beyan ederek Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankasının herhangi bir şubesine giderek Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, MEB Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına, 20 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir.

- Kayıt Yenileme bedelinin 5 TL' si ise Halk Eğitim veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü Okul Aile Birliklerinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu okullardaki ilgili görevliye makbuz karşılığında ödenecektir.

- Kayıt Yenileme ücretini yatırdığınıza dair dekont ile bulunduğunuz yerdeki İrtibat Bürosuna gidiniz.

- Kayıt Yenileme işlemlerinizi gerçekleştirirken nüfus kayıt bilgilerinizi, adresinizi ve özellikle sınava yerinizi güncellemeyi unutmayınız.

- Öğrencilik durumu Aktif hale gelen öğrenciler, sisteme girerek sınava girecekleri dersleri seçerler.

AÖL'YE YENİ KAYIT NASIL YAPILIR?

Açık Öğretim Lisesi Yeni Kayıt işlemleri tüm Halk Eğitimi ve Mesleki Eğitim Merkezlerince yapılmaktadır. Yeni kayıt için aşağıda sıralanan evrakları tamamlayanlar ilan edilen Yeni Kayıt tarihleri arasında bölgelerinde bulunan en yakın irtibat bürosuna başvurarak kayıtlarını yaptırabilirler. Yeni Kayıt işlemleri için aşağıda sıralanan 3 adımı takip ediniz.

1) Açık Öğretim Lisesine yeni kayıt yaptıracak öğrenci için Yeni Kayıt katılım bedeli 25 TL'dir.

- 20 TL.'sini Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankasının şubesine T.C. Kimlik numaranızı beyan ederek Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, MEB Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına , ödeyiniz ve dekontunu muhafaza ediniz.

- 5 TL'sini ise kayıt yaptıracağınız Halk Eğitim veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü okul aile birliğinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu okulların okul müdürlüğü görevlisine okul aile birliğinin dekontu ya da makbuzu karşılığında ödeyiniz.

2) Yeni Kayıt işlemleri İçin İrtibat Bürosuna gidiniz.

- Belgeler ile birlikte bulunduğunuz yerdeki irtibat bürosuna gidiniz.

- Bu aşamada nüfus kayıt bilgileriniz, adresiniz, resminiz, getirdiğiniz belgelere(tasdikname, diploma, denklik belgesi vb.) ait bilgiler Açık Öğretim Lisesi Bilgi sistemine kaydedilir, öğrenci numaranız ve geçici şifreniz oluşturulur. İrtibat Bürosu sisteme kaydedilen bilgilerin bir nüshasını da tarafınıza verir.

- Kayıt işlemi gerçekleştirilen öğrenci "Ön Kayıt" durumundadır. İrtibat büroları öğrenciye ait not girişleri (tasdikname ile gelenlerin), resim aktarımı ve kredilendirme vs. gibi diğer bilgileri sisteme kaydederler. Bilgi girişleri tamamlanıp girişler kontrol edildikten sonra "Ön Kayıt" durumundaki öğrenci "Aktif " duruma getirilir.

3) Öğrencilik durumunuz Aktif hale geldikten sonra, size verilen öğrenci numarası ve şifrenizle sisteme girip derslerinizi seçmelisiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.