Asli öğretmenlik sınav sonuçları MEB 2015

Asli öğretmenlik sınav sonuçları MEB 2015

Asli öğretmenlik sınav sonuçları MEB 2015 sorgusu için tıklayınız

   2014 yılının eylül ayında atanan 40 bin öğretmen 11 ekimde aday öğretmenlik sınavına girdi, sınavdan yeterli puanı alamayan adayların adaylığı kaldırılmayacak. hal böyle olunca aday öğretmenler 11 ekim 2015 pazar günü yapılan aday öğretmenlik sınav sonuçlarını merak ediyor. Sonuçlar bakanlık tarafından açıklanacak.

 Aday öğretmenlik sınav sonuçları 2015, MEB aday öğretmenlik sınav sonuçları, aday öğretmenlik sınav sonuçları 2 Kasım MEB, 11 Ekim tarihli aday öğretmenlik sınav sonuç sorgulama ekranı, MEB AÖS sonuçları, aday öğretmenlik sınav sonuçları 2015...

 Aday öğretmenlik 2015 meb 11 ekim sınav sonuçları 2 kasım 2015 tarihinde açıklanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bu yıl ilk defa Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğince performans değerlendirmesi sonucunda başarılı olan aday öğretmenlerden bir yıl fiilen çalışma şartını yerine getirenleri yazılı sınava tabi tuttu.

Sınav sonuçlarının Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce valiliklere bildirilmesinin ardından yazılı sınavda başarılı olan aday öğretmenler valiliklerce "öğretmen" olarak atanacak.Yazılı sınavda başarılı olamayan aday öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği usul ve esaslarınca il içinde aynı hizmet alanında başka bir eğitim kurumunda görevlendirilecek.

Sınavın değerlendirmesi 100 puan üzerinden yapılacak, 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınavı 81 il merkezinde yapıldı.

Asli Öğretmenliğe Geçiş Yazılı Sınavı, 11 Ekim 2015 Pazar günü saat 10.00'da başlayıp, tek oturum olarak yapıldı ve 100 soruluk, çoktan seçmeli (dört seçenekli) testlerden oluşan sınav 120 dakika sürdü.

SINAV SONUÇLARI 2 KASIM'DA AÇIKLANACAK
Sınav sonuçları 2 Kasım 2015 tarihinde Bakanlığın http://www.sinavlar.meb.gov.tr ve adresinde ilan edilecek. Adaylara ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.