Asli Öğretmenlik Sınavının Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Asli Öğretmenlik Sınavının Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Asli Öğretmenlik Sınavının Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?. Geçtiğimiz günlerde yapılan aday (asli) öğretmenlik sınavının sonuçlarının ne zaman açıklanacağı MEB tarafından belirlenmiş durumda. Kesin bir bilgi ile gelmiş olan Aday Öğretmenlik sınav sonuçlarının açıklanma tarihini ise "Asli Öğretmenlik Sınavının Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?" adlı haberimizde bulabilirsiniz. Aday öğretmenlik sınav sonuçları haberimizde

    Asli Öğretmenlik Sınavının Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?. Geçen Gün saat 10'da başlayıp 12'de sona eren aday (asli) öğretmenlik sınavının sonuçlarının ne zaman açıklanacağı sorusu şu anda sınava giren tüm adayların aklında yer edinmiş durumda. MEB'den ise Aday Öğretmenlik sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ile ilgili kesin açıklama gelmiş durumda. Aday (Asli) öğretmenlik sınav sonuçlarını "Asli Öğretmenlik Sınavının Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?" adlı haberimizde bulabilirsiniz. Sınav Sonuçlarının Açıklanma Tarihi Haberimizde
 

Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

 

Milli Eğitim Bakanlığı Sınav Sonuçlarının ne zaman açıklanacağı üzeride kesin açıklamalarda bulunmuş durumda.Sınav Sonuçlarının Açıklanma Tarihi ise yapılan açıklamaya göre şöyledir:

-Milli Eğitim Bakanlığından gelen açıklamaya göre Aday(Asli) Öğretmenlik sınav sonuçları 2 Kasım 2015 Tarihinde İnternet Üzerinden Açıklanacaktır
 
  

Sınav Soruları Açıklandı Mı?

Bugün yapılan aday öğrenmeklik sınavının sonuçları malesef şu anda açıklanmamıştır. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığından bir açıklama gelmesi bekleniyor. Soruların açıklanmamış olması bir yana sonuçların ne zaman açıklanacağı ise MEB Tarafından belirlenmiş ve kamuoyuna sunulmuştur. MEB'in yaptığı aday öğretmenlik sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ise aday öğretmenlerin aklında kalan diğer sorulardan bir tanesi olarak duruyor.

ADAY (ASİL) ÖĞRETMENLİK SINAV SORULARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ (Sorular açıklanmamıştır, açıklandığı anda link aktif olacaktır)
 

Sonuç Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak, 60 (altmış) ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacaktır.

Sınavda yer alacak her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir

Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek; hatalı olan soru/soruların doğru şıkları dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir

Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda, hatalı soru/sorular tüm adaylar lehine doğru kabul edilecektir.

Sınav sonuçlarının Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce valiliklere bildirilmesinin ardından yazılı sınavda başarılı olan aday öğretmenler valiliklerce “öğretmen” olarak atanır. Yazılı sınavda başarılı olamayan aday öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği usul ve esaslarınca il içinde aynı hizmet alanında başka bir eğitim kurumunda görevlendirilir.
 
MEBPERSONEL.COM // ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.