ATAMA BEKLEYEN 24 BİN TÜRK  DİLİ ve EDEBİYATI ÖĞRETMENİNE KONTENJAN ANALİZİ

ATAMA BEKLEYEN 24 BİN TÜRK DİLİ ve EDEBİYATI ÖĞRETMENİNE KONTENJAN ANALİZİ

Atama bekleyen 24 Bin TDE Öğretmeni için hazırlanan kontenjan analizi.

 Kontenjanların açıklanmasına kısa bir süre kala Türk dili ve edebiyatı öğretmeni açık sayısının 5 bini aştığı belirlenmiştir. 24 bin mezunla en fazla mezunu da elinde bulunduran Türk dili ve edebiyatı branşına 15 bin öğretmen atamasında 1.000 üstü kontenjan verileceği tahmin ediliyor.Türk dili ve edebiyatı öğretmenlerine yüksek kontenjan verilebilmesinin sebepleri ise şunlar:

1- 109 branş arasında 24 bin atama bekleyeniyle en fazla mezunu elinde bulundurması 2- Lise branşları arasında 5 binden fazla norm ihtiyacı ile en fazla açığı elinde bulundurması 3-Osmanlı Türkçesi dersinin imam hatip liseleri ile sosyal bilimler liselerinde zorunlu diğer liselerde ise seçmeli olmasi bu dersi okutacak Türk dili ve edebiyatı öğretmeni açık sayısını (ihtiyaç norm sayısını) ilerleyen günlerde arttırması. 4- 2014 Eylül atamalarında 1.115 kontenjanı ile atama bekleyen Türk dili ve edebiyatı öğretmenlerinin mağdur edilmesi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın atama kriterlerine baktığımızda önceliği ihtiyaç sayısı oluşturmaktadır. Bu yıl lise branşlarına ağırlık verilmesinden dolayı liselerde ise en fazla açığın (ihtiyacın) Türk dili ve edebiyatı branşında olması kontenjanın bu branşa fazla ayrılacağına birinci işarettir. Bakanlığın kontenjan dağılımında göz önünde bulundurduğu 2. kriter ise atama bekleyen sayısı hangi branşta fazla ise o branşa can suyu olması adına biraz daha fazla kontenjan verilmektedir. 109 branş arasından 24 bin atama bekleyeniyle burada da rekoru elinde bulunduran branş Türk dili ve edebiyatı olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu kriterlere eylül ayında yapılan öğretmen atamalarında Türk dili ve edebiyatı öğretmenlerinin mağdur edilmesi ve Osmanlı Türkçesi dersinin imam hatip ve sosyal bilimler liselerinde zorunlu diğer liselerde seçmeli olmasıyla açık sayısının artması eklenince 1.000 üstü kontenjan verilmesi kaçınılmaz oluyor. Yapılacak öğretmen atamasının bütün branşlara hayırlı olmasını diliyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.