Atama Bekleyen Din Kültürü öğretmenleri Adalet istiyor

Atama Bekleyen Din Kültürü öğretmenleri Adalet istiyor

Atama bekleyen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri atama sayılarında MEB'in adaletini değil, halkın adaletini istiyor!

 - Atama bekleyen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri olarak Milli Eğitim Bakanlığının branş atama sayılarını belirlemedeki mantığı aklımız almıyor. Eylül atamasında İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu Twiter hesabından yaptığı açıklama da bazı branşların açık sayısının yüzde 20 si kadar bazı branşların açık sayısının da yüzde 50 si kadar atama yaptıklarını söyledi. Şimdi genel müdürümüze soruyoruz adalet bunun neresinde a branşında açık 90 ise atama sayısı 30 ; b branşında açık 30 bin ise atama sayısı 10 bin olmalıdır. Yani atamalar açık sayısına göre orantısal yapılmalıdır.

            Son yıllarda Milli Eğitim Bakanlığı atama sayılarında büyük haksızlıklar yapmıştır. Özellikle 3-4 branşın kontenjanından kısıp diğer branşlara aktararak kıstığı branşların açık sayıları çok fazla artarken aktardığı branşların ise açık sayısını kapatma noktasına gelmiştir.


            Milli Eğitim Bakanlığında branş bazında atama sayılarını belirleyen bütün bürokratlara soruyoruz bu nasıl bir mantıktır ki atama sayılarında bekleyen sayısını dikkate alıyorsunuz. Atamalar ihtiyaca göre yapılır hangi bakanlık sizlerin mantığı ile hareket ediyor kendinizi bir sorgular mısınız? Hiç duydunuz mu sağlık bakanlığının atama bekleyen doktor olmadığı için bu yıl mezun olanların yarısını atayacağız dediğini.


            Son zamanlarda atama bekleyen bazı branşlar twiter ve instagram etkinliği yapmaya başladı atama sayıları birbirine yakın olsun diye mantığı olmayan MEB ‘den mantıksız bir talep… MEB yapar mı böyle bir saçmalık ? her an yapabilir. Şuan öğretmen açığı 90 bin atama sayısı ise 30 bin bu demek oluyor ki her branşın açık sayısının 3 te 1 i oranın da atama yapılacak. Mesela a branşında açık 60 ise 20 kişi atayacak b branşında açık 30 bin ise 10 bin kişi atayacak oturup ta b branşının atama sayısının 40 ını a branşını aktarma hesabı yapmayacak.


            BURDAN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA HAYKIRIYORUZ ATAMA SAYILARINI SADECE VE SADECE AÇIĞA GÖRE BELİRLEMELİ HİÇ BİR BRANŞIN ATAMA SAYISINDAN 1 TANE BİLE  HİÇ BİR BRANŞA AKTARMAYIN BEN ATAMA BEKLEYEN DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENİ OLARAK BU NEDENDEN DOLAYI GEÇEN YIL ATANAMADIM HAKKIMI HELAL ETMİYORUM DAHA BÜYÜK VEBAL ALMAYIN KENDİ ADALETİNİZİ DEĞİL HAKKIN ADALETİNİ UYGULAYIN .

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.