Atama Bekleyen Engelli Öğretmenler Kadro İstiyor

Atama Bekleyen Engelli Öğretmenler Kadro İstiyor

Ataması yapılmayan engelli öğretmenler, hak ettikleri kadroyu bakanlıktan talep ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz haftalarda 250 engelli öğretmenin istihdam edileceği açıklanmıştı. Ardından yine geçtiğimiz günlerde TRT Haber'in konuğu olan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, istihdam edilecek engelli öğretmen sayısının 250'den 400-500 bandına çıkarılacağını açıkladı.

Bakan Yılmaz'ın açıklamaları ve daha önce bakanlık tarafından ilan edilen 250 ve/veya 400-500 gibi sığ kadro sayıları atama bekleyen engelli öğretmenler tarafından oldukça tepki ile karşılandı. Bakanlığa isyan bayrağını çeken öğretmenler sosyal medya üzerinden atama sayısının artırılması ve böyle komik sayıların verilmemesi için mücadele etti ve etmeye devam ediyor.

Atama Bekleyen Engelli Öğretmenler Kadro İstiyor

Sosyal medya sitesi olan Twitter'dan seslerini duyurmak isteyen öğretmenler geçtiğimiz gün bir etkinlik başlattı ve 20 bin tweet atıldı. Atama bekleyen engelli öğretmenler 250-400-500 gibi kontenjanları kabul etmiyor, reddediyor. Atama bekleyen engelli öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı'ndan komik olmayan ve ihtiyacı karşılayacak kadrolar talep ediyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.