Atama Bekleyen Engelli Öğretmenlere Olumlu Haber Yok

Atama Bekleyen Engelli Öğretmenlere Olumlu Haber Yok

Ataması gerçekleştirilmeyen engelli öğretmenler için bakanlıktan günlerdir olumlu haber gelmedi.

Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz haftalarda 250 engelli öğretmen alınacağına dair duyuru yapmıştı. Duyurunun ardından bakan Yılmaz, bir televizyon programında sayının 250'den 400-500'e çıkarılacağı açıklamıştı. Her iki duyuru/açıklama eğitim camiası tarafından talihsizlik olarak görüldü. 

Binlerce atama bekleyen engelli öğretmen varken 250, 300-500 gibi sığ ve 21. yüzyıl ile Türkiye'ye yakışmayan kadrolar atama bekleyen öğretmenleri ''Güler misin, ağlar mısın?'' durumuna getirdi. Öğretmenler günlerdir bakanlıktan olumlu haber almak için her yoldan haklarını aradılar fakat bugüne kadar bakanlık haklarını vermedi.


Öyle gözüküyor ki 300-500 civarında komik bir atama yapılacak. Ataması yapılmayan engelli öğretmenler duruma ne kadar isyan edip haklarını her platformda defaatle talep etseler de Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlere günlerdir kulak asmadı ve yine görmezden gelmesi bekleniyor.

Umarız ataması yapılmayan tüm öğretmenler ve dolayısıyla engelli öğretmenlerin de gasp edilen hakları iade edilir ve bir an önce öğrencilerine kavuşurlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.