Atama Bekleyen Öğretmenler Bakanlığa Yürüyecek

Atama Bekleyen Öğretmenler Bakanlığa Yürüyecek

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın ''Atama Yok'' açıklaması infial yarattı.

 Milli Eğitim Bakanlığı'nın her yıl Ağustos-Eylül döneminde yaptığı öğretmen atamalarının bu yıl yapılmayacağının açıklanması atama bekleyen öğretmenler tarafından tepki ile karşılandı. Ataması yapılmayan yüz binlerce öğretmen ve eğitim camiası atama olmayacağına dair yapılan açıklamalara şiddetli tepki gösterdi.

Eski Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ağustos-Eylül döneminde 20 bin öğretmen atanacağının sözünü vermişti. Yine eski Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı yaklaşık 5 ay önce 2016 yılı için ayrılan öğretmen atama kadrolarının yarısının Ağustos ayında kullanılacağını açıklamıştı. Bugün gelinen nokta ise Ağustos ayında atama yapılmayacağı yönünde.

''Atama Yok'' açıklamasının ardından on binlerce ataması yapılmamış öğretmen sosyal medya üzerinden örgütlenmeye başladı. 17 Haziran 2016 tarihinde Ankara'da toplanacak işsiz bırakılan öğretmenler, protestolarla verilmemiş haklarını arayacaklar. 

Her geçen yıl daha da büyüyen atama bekleyen öğretmen sorunu terör belası ile birlikte Türkiye'nin en önemli sorunları arasında yer almaktadır. YÖK, Üniversiteler, Başbakanlık, Milli Eğitim Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile STK'lar, Sendikalar duruma sadece seyirci kalmaktadır. 

İşsiz öğretmenlerin feryadına artık medya kuruluşları, partiler ve sendikalar da kulak asmamaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gençliğe emanet ettği vatanımızda gençler işsiz bırakılmakta, HAK ETTİKLERİ halde göreve başlatılmamaktadır.

Bu sebeple, binlerce öğretmen 17 Haziran 2016 tarihinde Ankara'da toplanıp haklarını sokaklarda arayacaklardır.

Siyasi partilerin, STK'ların, eğitim kuruluşlarının, sendikaların, vekillerin ve gerekli tüm ilgililerin atama bekleyen öğretmenlerin feryadına kulak vermesi dileği ile...

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.