Atama Bekleyen Öğretmenler MEB'e Yürüdü

Atama Bekleyen Öğretmenler MEB'e Yürüdü

Ataması yapılmayan öğretmenler, Maliye Bakanlığı'ndan Milli Eğitim Bakanlığı'na yürüyerek 80 bin öğretmen ataması talep ettiler.

 Maliye Bakanlığı önünde toplanan ve kendilerini "Ataması Yapılmayan Tüm Branş Öğretmenleri" olarak nitelendiren grup adına yapılan açıklamada, ataması yapılmamış 300 bin öğretmenin sesi olarak toplanıldığı belirtildi. Açıklamada, 2014 Eylül ayında 40 bin öğretmen atamasının yapıldığı ancak ihtiyaç fazlası olması, branşlarda aşırı birikmelerin bulunması ve 40 bin atamada branşlar bazında kontenjan dağılımı nedeniyle öğretmenlerin mağdur edildiği iddia edildi. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan branş öğretmenlerinin mağduriyetinin giderilmesi için Şubat'ta en az 40 bin, Haziran'da en az 40 bin olmak üzere toplam 80 bin branş öğretmeni ataması talep edildi.

Yapılan açıklamanın ardından grup Milli Eğitim Bakanlığı'na yürüdü. Eylem sırasında temsilci bir robot öğretmen yer aldı. Ayrıca, atılan oklar ile temsili olarak öğretmenler vuruldu.

Atama Bekleyen Öğretmenler MEB'e Yürüdü

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.