Atama Bekleyen Öğretmenler Talip Geylan'ı Ziyaret Etti

Atama Bekleyen Öğretmenler Talip Geylan'ı Ziyaret Etti

TÜRK EĞİTİM-SEN: ATAMA BEKLEYEN ÖĞRETMENLERDEN GENEL BAŞKANIMIZA ZİYARET

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 25.09.2018 tarihinde sendika genel merkezinde atama bekleyen öğretmenleri kabul etti. Aralık ayında yapılacak 20 bin atama sayısının artırılmasını, branşlara adil bir kontenjan dağılımının sağlanmasını, mülakatın kaldırılmasını talep eden öğretmenler Genel Başkanımız Talip Geylan’dan destek istedi.

Genel Başkan Geylan, atama bekleyen öğretmenlere her platformda destek verdiklerini belirterek, “Gençlerimizin mağdur olması bizleri çok üzmektedir. Gençlerimizin hayatlarının baharında elinde diplomalarıyla işsizliğin kucağına itilmesine seyirci kalmamız mümkün değildir. Bu nedenle onların talepleri bizim taleplerimizdir. Eğitim-öğretimin öneminden dem vuruyorsak, dünya ülkeleri ile yarışma iddiasında isek, hedeflerimiz çağdaş uygarlık düzeyi ise öğretmen atama sorununu mutlaka çözmeliyiz” dedi.

Öğretmenlere yönelik mülakatın kaldırılmasını istediklerini bildiren Geylan, 3 dakikalık bir mülakat ile öğretmen ataması yapılmasının sakıncalarına değindi. Konuyla ilgili Türk Eğitim-Sen olarak her türlü girişimde bulunduklarını söyleyen Geylan, öğretmen atamalarında yaşanan sorunları Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile da paylaştıklarını ifade etti. Geylan, “Mülakatın ivedilikle kaldırılmasını istiyoruz. Öğretmen atamaları sadece KPSS puan üstünlüğüne göre yapılmalıdır” diye konuştu.

2018 yılında 20 bin atama yapıldığını, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un teklifiyle Aralık ayında 20 bin atama daha yapılacağını bildiren Geylan, “ Bu atama sayıları çok yetersizdir. Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında 63 bin 656 ücretli öğretmen görev yapmıştır. En azından ücretli öğretmen sayısı kadar atama yapılması gerekmektedir. Ayrıca 2017 yılında KPSS’ye giren öğretmenlerimiz kontenjanların sınırlı tutulması nedeniyle yüksek puan almalarına rağmen atanamamıştır. 2017 KPSS’ye giren öğretmenlerimizin yaşadığı mağduriyette göz önüne alındığında talebimiz; Aralık ayında yapılacak 20 bin atamanın, 20 bin daha artırılarak, 2018 yılında toplam 40 bin atama daha yapılmasıdır. 2019 yılında da hem öğretmen açığını gidermek hem de atama bekleyen öğretmenlerimizin taleplerini karşılamak için 100 bin atama yapılmasını istiyoruz.”

Adil kontenjan dağılımının önemine de dikkat çeken Geylan, atama bekleyen öğretmenlerimizin taleplerini Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerine ileteceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.