Atama Bekleyen Öğretmenlere Nabi AVCI'dan Büyük Müjde

Atama Bekleyen Öğretmenlere Nabi AVCI'dan Büyük Müjde

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Nabi Avcı'nın 2016'nın Şubat ayında yapılacak öğretmenataması için, "Gençlerimizi memnun edeceğimizi tahmin ediyorum" sözlerinin perde arkası aralandı.

 MEB Şubat ayı için Maliye Bakanlığı'ndan 40 bin kadro istedi. Maliye Bakanlığı kadroyu uygun görürse Şubat'ta büyük atama yapılacak.

'DEĞERLENDİRİYORUZ'

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın önceki gün Eskişehir'de öğretmen atamalarıyla ilgili yaptığı açıklama heyecan yarattı. Gelecek yıl Şubat ayı için öğretmen ataması yapılıp yapılmayacağı sorusuna Bakan Avcı, "Bununla ilgili olarak kesin bir açıklama yapmayayım ama değerlendiriyoruz. Yasa gereği senede bir defa atama yapılabiliyor. Ancak Meclis açıldıktan sonra bu konuyla ilgili değerlendirmelerimizi tamamlamış oluruz. Ona göre bir karar vereceğiz" cevabını vermişti. 

GÖZLER MALİYE'DE 
TBMM'den bu yıl 47 bin öğretmen kadrosu alındı. Maliye Bakanlığı ise 37 bin atama için MEB'e izin verdi. MEB, 15 Eylül'de yaptığı atamalarda kadronun 35 bin 563'ünü kullandı. Geri kalan 10 bin atamayı ise Şubat ayında kullanmayı hedefliyordu. MEB, Şubat ayında daha fazla öğretmen atamak için harekete geçti. İlk adım olarak Maliye Bakanlığı'ndan Şubat ayı için 40 bin atama kadrosu talep edildi. Maliye Bakanlığı'nın Şubat ayı öğretmen ataması için 25-30 bin arası kadro izni vereceği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.