Atamalarda Sınıf Öğretmeni Normu Düşürüldü

Atamalarda Sınıf Öğretmeni Normu Düşürüldü

Atamalarda Sınıf Öğretmeni Normu Düşürüldü

Atamalarda Sınıf Öğretmeni Normu Düşürüldü.Milli Eğitim Bakanlığı her yıl Ağustos döneminde öğretmen ataması yapar. Bu yıl da aynı dönemde 40 bin öğretmen ataması yapılacak. Kadrolar geçtiğimiz hafta açıklanmıştı. Ancak yeni bir revizyon yapılarak norm kadro açıkları güncellendi ve bu sonuç sınıf öğretmenlerini şok etti. Çünkü geçtiğimiz haftalarda ilk açıklanan sınıf öğretmenliği norm kadrosu 10 bin civarındayken bu sayı yeni düzenlemeyle birden 4 bin 967 olarak değiştirildi. 

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı dün MEB'de 50 bin ücretli öğretmen çalıştırdıklarını açıklamış ancak kaç öğretmenin hangi branşta çalıştırıldığını belirtmemişti. Bunların içinde mutlaka sınıf öğretmenleri de bulunmaktadır. Ayrıca bakanlığın bu yıl açıkladığı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi norm kadrosu ise 18 bin 871 olarak belirlenmiştir. Bu yıl ilk defa sınıf öğretmenleri din kültürü öğretmenlerinin sayısından daha düşük sayıda kontenjan bulmuştur. Bu nedenle bu yıl sınıf öğretmenliği ataması bekleyen yaklaşık 30 bin adayın pek çoğu yüksek puanlarla açıkta kalacakken çok çok düşük puanlarla din kültürü öğretmeni olacak adaylar görmek mümkün olacaktır.               

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.