ATAMALARDAN SONRA ÖĞRETMENLERİN KAFASINDAKİ SORULAR

ATAMALARDAN SONRA ÖĞRETMENLERİN KAFASINDAKİ SORULAR

‘’Tarih tekerrürden ibarettir.’’

Evet,yaşadığımız çevre,soluduğumuz havadan tutun, giydiğimiz kıyafetlere varana kadar hersey hızla değişirken;bazı kavramlar da vardır ki insanlık tarihi boyunca var olan ve  hiç değişmeyecek kavramlardır.Örneğin adalet;adaletin hakim olduğu topluluklar her daim gelişecektir.Örneğin torpil; torpilin olduğu topluluklar ise günden güne zayıflayıp yıkılışa doğru sürüklenecektir.Anlayacağınız herşey büyük bir hızla değişirken,bahsettiğimiz gibi kavramların uygulanması neticesinde olacaklar ,hangi çağda hangi zamanda olursa olsun ,sadece tekerrürden ibaret olacaktır.

Evet ,öğretmenlerin atamaları yapılmaktadır.Yıllardır güvendiğimiz ÖSYM kurumunun düzenlediği KPSS sınavında torpil olduğuna,soruların verildiğine şahit olduk.Bu torpil kavramının uygulanması ve birçok alana yayılmasının sonucunu da ,acı bedeller ödeyerek 15 TEMMUZ’da yaşadık.

Öncelikle Şehitlerimizden, sonra bu karanlık gecenin bertaraf edilmesinde emeği olan herkesten, Yaradan gani gani razı olsun... Yapılması gereken ilk şey bu şahısları tespit etmek ve gereğini yapmaktı.Milli Eğitim Bakanlığımız olsun diğer Bakanlıklarımız olsun bünyesine torpille sızmış ,karakterden yoksun  bu kişileri  bulmak ve bünyelerinden bu kişileri temizlemek gayesiyle yoğun uğraşlar vermektedirler.Temennimiz hepsinin tek tek bulunabilmesi ve hak ettikleri cezaları almalarıdır.

Tespit edilen şahıslar ve hikayelerine baktığımızda hepimiz şaşkınlık içinde kalmaktayız ve hayret etmekteyiz.Demek ki  insan, insanlık sıfatından çıkabiliyor.Adalet kavramına uymayıp torpille uğraşan kişiler zaten hiç bir inanç sistemine göre ,hiç bir etik,değer,ahlak sistemine göre insanlık vasfına sahip olamayacaklardır.Devletimiz ve ilgili birimleri yaşanan badirelerden sonra  torpile karşı gerekli çalışmaları yapıp gerekli adımları atmaktadırlar.

Milli Eğitim Bakanlığımız da gerekli çalışmaları yapmakta ve tedbirler almaktadır.Öğretmenlerin ilk atamasını etkileyen Kpss Sınavının tedbirleri hat safhada artırılmıştır.Öğretmenlere mülakat sistemi getirilmiştir.Öğretmenler bu süreçleri tamamlayıp atandıkları takdirde de uzun ve detaylı süren güvenlik soruşturmalarına tabi tutulmaktadır.

Yalnız ilk atamalarda uygulanan mülakat sistemiyle alakalı çoğu öğretmenimizin kafasında sorular oluşmaktaydı.Bunun üzerine mülakat ve sınav puanları bir liste halinde açıklanmaya başlanınca yaşanılan bazı adaletsizlikler ortaya çıktı.Milli Eğitim  Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz ,sınav  puanı ile mülakat puanları arasında büyük farklar olmaması yönünde uyarıda bulunmasına rağmen halen adaletsizlikler yaşanmaktadır.Çözüm olarak mülakat sisteminin bir an evvel kaldırılması lazımdır.

Diğer taraftan il dışı,il içi,mazeret atamalarına baktığımızda,elektronik ortamda hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılmaktadır.Bazı atamalarda ihtiyaç kontenjan listesi yayınlanmakta,atanan kişiler de liste halinde duyurulmaktadır. İl içi,il dışı,mazaret atamalarının hepsinde her daim ihtiyaç kontenjan listesi bizzat Milli Eğitim Bakanlığımızca yayınlanırsa;tüm atamalardan sonra başvuru yapan öğretmenin adı-soyadı, önceki çalıştığı kurum ve atandığı kurum,atama hizmet puanı Milli Eğitim Bakanlığımızca liste halinde yayınlanırsa hiçbir öğretmenimizin kafasında soru işaretleri olmayacaktır.Yukarda belirttiğim iki liste her atamada yayınlanırsa atamalar daha bilgilendirici hale gelecek ve takibini öğretmenler kolaylıkla yapabilecektir.

Serdar TEKİN

Eğitimci Yazar

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.