ATAMASI YAPILMAYAN BİR ÖĞRETMENİN BAŞBAKANA AÇIK MEKTUBU

ATAMASI YAPILMAYAN BİR ÖĞRETMENİN BAŞBAKANA AÇIK MEKTUBU

ATAMASI YAPILMAYAN BİR ÖĞRETMENİN BAŞBAKANA AÇIK MEKTUBU

 Sayın Başbakanım ben yıllardır atanmayan ve her atama döneminde insanların yüzüne bakamayan bir öğretmenim.Belki mektubum sıradan gelecek size ama yaşadığım dramı anlatmak benim görevim oldu artık.

Beş yıldır atanmadım ve beş çocuklu bir ailenin ilk çocugu olduğum için babama yük olmayayım diye ne tekstil kaldı ne giyim mağazası.Yazları buralarda kışın ücretli.Neyse bir dönem ücretli yaparken öğretmen ataması oldu ve yerimi genç bir arkadaş aldı.Tabi o çok mutlu ben ise buruk.

Yine bir giyim mağazasına girdim babam bir sey diyemiyor çünkü para istemeye yüzüm yok farkında ama göz kaçırmasından anlıyorum o benden daha üzgün.Yoğun bir çalışma gününde bir müşteri geldi küçük bir erkek çocuğu.Buyrun dedim ama yüzüne bakmadım pantolon aldı denedi egildim paça ölçüsü için fakat çocuk benim elimi tuttu ve lütfen öğretmenim ben yaparım dedi.

Keşke bir kuyu olsaydı ve ben oraya girseydim.Ağladım sadece ağladım.Patronumda ağladı.Ama iki yıl geçti ve ben o günü hatırladıkça gözlerim dolar.

Kimseye anlatamadım bu yaşadıklarımı bundan utandım yıllarca ama bugün herkes duymalı.Çünkü ben okudum diplomamı hakkımla aldım ama atamam yapılmadı bu benim suçum mu ayıbım mı diye düşünüyorum sadece.

Mektubumu bitiriyorum ama o günü tekrar yaşadığım için gözlerim yaşlı.

Saygılarımla.

D.E.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.