Ataması Yapılmayan Öğretmen Çaycı Oldu

Ataması Yapılmayan Öğretmen Çaycı Oldu

Bursa’da yaşayan ve 10 yıldır atanmak için bekleyen ama ataması yapılmayan coğrafya öğretmeni Önder Yüknü en sonunda çareyi çay ocağı açarak buldu.

 Öğretmen çay servi yapması için de yanına yine iş bulamayan mühendisi aldı.

16 senedir devlet memuru olmak için bekleyen 1999’da Kamu Personel Seçme Sınavı’na (KPSS) girmeye başlayan ve son olarak İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü'nden mezun olduktan sonra aynı üniversitede pedagojik formasyon eğitimi alan Önder Yüknü en sonunda çay ocağı açmaya karar vermiş.

Eşi de Atanamadı Bankacı Oldu

Kendisi gibi eşinin de atanamadığını dile getiren Önder Yüknü; devletin artık bu durumu görmesi gerekiyor, dedi.

Diplomayı Duvara Astım ama Demokrasiyi Özümsemiş İnsanlar Yetiştirmek İstemiştim

Çay ocağının duvarına ibret olsun diye diplomamı astım , diyen Önder Yüknü; dershanecilik yaptığını ve onu da kapattıklarını dile getrdi. Okumanın bir şeye yaramadığını göstermek için diplomamı da astım, dedi.

Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ni bitirdikten sonra girdiği KPSS sonrası atanamayan Oğuzhan Öncü ise Önder Yüknü’nün yanında çay servisi yapıyor. Gocunmuyorum ve ekmek parası için çalışıyorum, diyen Öncü; ayda 500 TL anca kazanabildiğini ve ziraat mühendisi olmayacağını zaten bildiğini ancak; çay servisi yapacağının da aklına gelmediğini belirtti.

Sendikahaberleri.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.