Ataması yapılmayan öğretmen intihar ettiği gün iş aramaya çıkmış

Ataması yapılmayan öğretmen intihar ettiği gün iş aramaya çıkmış

Aydın'da ilaçla intihar eden öğretmen adayı Merve Çavdar'ın arkadaşları anlattı: "Ataması yapılmadığı için bunalımdaydı. O gün evden 'iş aramaya' diye çıkmıştı

Aydın'ın İncirliova İlçesi'nde, çok sayıda andidepresan ilaç içerek canına kıyan Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyal Bilimler Öğretmenliği mezunu Merve Çavdar'ın (25) arkadaşları, "İş bulamaması onu bunalıma soktu" dedi. Muğla, Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde 2014 yılında Sosyal Bilimler öğretmenliğinden mezun olan Merve Çavdar (25) önceki gün sabah saatlerinde "İş bulmaya gidiyorum" diyerek İncirliova İlçesi'ndeki evinden ayrıldı. Çavdar, Güzelçamlı Mahallesi sahilinde yanına aldığı antidepresan ilaçların hepsini içerek intihar etti.

Gazete Habertürk'ten Ronahi Dündar ve Sevgi Çavuşoğlu'na konuşan Çavdar'ın yakın arkadaşı E.İ., "Üniversiteden beri arkadaşımdı. Annesi, babası ve kız kardeşiyle beraber Aydın'da yaşıyordu. Ailesinin durumu çok iyi değildi. Babası çiftçi. 4 sene içinde sadece bir etüt merkezinde kısa süreli olarak çalıştı. Onun dışında özel okullara başvurdu ama hiç olumlu olarak geri dönüş almadı.

Ataması yapılmadığı için sürekli 'Ne yapacağım' diye düşünüyordu. Hayat dolu sürekli gelecek planları yapan biriydi" dedi. Çavdar'ın diğer arkadaşı İ.S. ise, "Merve çok güler yüzlü pozitif bir kızdı. KPSS'yi kazandı ancak branşıyla ilgili kadro sıkıntısı nedeniyle iş bulamadı" diye konuştu.

 Habertürk

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.