Atanacak 20 Bin Öğretmene Ödenecek Eğitim Ödeneği

Atanacak 20 Bin Öğretmene Ödenecek Eğitim Ödeneği

MEB'in atamasını gerçekleştireceği 20 bin öğretmenin alacağı eğitim ödeneği belli oldu.

 Milli Eğitim Bakanlığı'nın gerçekleştireceği 20 bin öğretmen atamasının kesinleşmesinin ardından bazı konular merak edilmeye başlandı. Yeni atanacak öğretmenler eğitim ödeneği alacaklar mı, bu öğretmenlere ne kadar ödeme yapılacak? 

Bilindiği üzere eğitim öğretime hazırlık ödeneği her yıl Eylül-Ekim döneminde belirlenen miktarda tüm öğretmenlere ödenmektedir. Bu miktar 2016-2017 eğitim öğretim yılı için net 992 TL olarak belirlenmiştir. Fakat yeni atanacak öğretmenler bu miktarı alamayacaklardır.

Yönetmeliğe göre,

Eğitim Öğretim yılının 1. döneminin başladığı günden önce göreve başlamış veya görevine devam eden öğretmene eğitim öğretim ödeneğinin tamamı olan 992 TL ödenir.
Eğitim öğretim yılının 1. dönemi içerisinde göreve başlayan öğretmene eğitim ödeneğinin 3/4'ü kadar olan 744 TL ödeme yapılır. (Ekim döneminde atanan öğretmenlere ödenen tutar.)
Eğitim öğretim yılının sömestr döneminde(15 tatilde) göreve başlayan öğretmene eğitim ödeneğinin 2/4'ü kadar olan 496 TL ödeme yapılır.
Eğitim Öğretim yılının 2. dönemi göreve başlayan öğretmene eğitim ödeneğinin 1/4'ü kadar olan 248 TL ödeme yapılır.

Dolayısıyla 2016-2017 eğitim öğretim yılının 2. yarıyılında ataması gerçekleştirilecek öğretmenlere net 248,00 TL eğitim ödeneği yatırılacaktır.

Mebpersonel.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.