Atanamayan müzik ve resim öğretmenleri eylem yaptı

Atanamayan müzik ve resim öğretmenleri eylem yaptı

Atanamayan müzik ve resim öğretmenleri eylem yaptı

 Konak Meydanı Kemeraltı girişinde bir araya gelen 10 müzik ve resim öğretmenine İzmir Müzisyenler Derneği'de pankartlarını açarak destek verdi.

Öğretmenler “Adaletli atama istiyoruz”, “Sanatsız bir nesil karanlık bir gelecek demektir”, “Atanamayan müzik ve resim öğretmenleri” yazılı dövizler taşıdı.

Saz, gitar, flüt, darbuka gibi enstrümanlarını yere bırakan öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı'na tepki gösterdi.

Öğretmenler adına basın açıklaması okuyan Çiğdem Taş Türkiye'de binlerce resim ve müzik öğretmeni ihtiyacı varken, kırsal kesimlerde dersler boş geçerken ya da başka braş öğretmenleri ek ders verirken 192 müzik, 357 resim, 1 fotoğraf, 30 grafik, 144 felsefe, 7 psikoloji öğretmeni ataması yapıldığını, buna karşın 3880 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğrtemini kadrosu açıldığını söyledi.

Sanatsız bir kuşağın karanlık bir gelecek olduğunu belirten Taş, “Bizler bu anlamda yaşanan adaletsizliğe karşı sesimizi yükseltiyoruz. KPSS sınavı kaldırılmalı, öğretmen adaylarının sınavsız ve koşulsuz ataması yapılmalıdır. Ücretli öğretmenlik kaldırılmalı, mevcut ücretli öğretmenler kadroya alınarak iş güvencesi ve sosyal güvenlik hakkı sağlanmalıdır. Bakanlık 4+4+4 sistemine son vermelidir. Bu sistemle ilkokullarda müzik ve resim derslerini tek saate düşüren uygulamaya son verilmeli, dersler yeniden iki saat olarak düzenlenmeli ve her okula bir müzik öğretmeni atanacak biçimde norm kadrosu verilmelidir.  2013  yılında okulların müzik öğretmeni gereksinimi ve ataması yapılmamış öğretmenler de dikkate alınarak daha fazla sayıda müzik ve resim öğretmeni ataması yapılmaldır” dedi.

Atanamayan müzik ve resim öğretmenleri eylem yaptıAtanamayan müzik ve resim öğretmenleri eylem yaptı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.