Atanamayan öğretmene Uygur sahip çıktı

Atanamayan öğretmene Uygur sahip çıktı

Torbalı'ya bağlı 10 farklı okulda öğretmenlik yapan Harun Şahan, ataması gerçekleşmeyince Torbalı Belediyesi sahip çıktı.

 Torbalı'ya bağlı 10 farklı okulda öğretmenlik yapan Harun Şahan, ataması gerçekleşmeyince Torbalı Belediyesi sahip çıktı. 10 yıldır çeşitli nedenlerde ataması gerçekleşmeyen ve sürekli farklı okullarda çalışan Sosyal Bilgiler Öğretmeni Şahan, Kent Arşivi'nde rehber olarak çalışmaya başladı. Çok sevdiği öğretmenlikten ataması yapılamayınca mesleğinden soğuduğunu söyleyen Harun Şahan, "Sağ olsun İsmail başkanımız bana sahip çıktı. Umarım başka meslektaşlarım da benim kadar şanslı olurlar" dedi.

10 YILDIR ATAMASININ YAPILMASINI BEKLİYORDU

Daha önce Yeniköy, Ahmetli, Özbey, Çapak, Dağkızılca köylerinin yanı sıra Yazıbaşı Uluğbey İlköğretim Okulu, Subaşı Naime İlkokulu, 7 Eylül İlkğretim Okulu, Mustafa Çoban İlköğretim Okulu ve Yazıbaşı TOKİ Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'nda Sosyal Bilgiler ve Türkçe Öğretmenliği ve genç yaşına rağmen okul müdürlüğü bile yapan Şahan'ın 10 yıldır atamasının yapılmasını bekliyordu. En son görev yaptığı Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'nda da eğitim hayatına noktayı koydu.

"10 YIL ATANAMAYINCA UMUTLARIM TÜKENDİ"

Durumdan haberdar olan Torbalı belediye Başkanı İsmail Uygur, Harun öğretmeni belediye bünyesine aldı. Atanamadığı için devlete çok kırgın olduğunu söyleyen Harun Şahan, "Zor günler yaşadım. Her nerede görev verildiyse çalışmaya gayret ettim. Bir gün atanma umudumu hiç kaybetmedim. Ancak 10 yıl gibi bir süre geçince umutlarım tükendi. Kendime yeni bir yol çizmeye karar verdim" diye konuştu.

UYGUR, GENÇ EĞİTİMCİYE SAHİP ÇIKTI

Torbalı Belediyesi Kent Arşivi'nde göreve başlamaktan dolayı mutlu olduğunu kaydeden Harun Şahan, "Öğretmenlik yaşantımı sona erdirdikten sonra, Belediye Başkanımız İsmail Uygur, durumumdan haberdar olmuş, beni yanına çağırdı ve Kent Arşivi'nde göreve başladım" dedi. Kent Arşivi'nde öğretmenlik hissiyatını bir nevi devam ettirdiğini ifade eden Şahan, "Buraya öğrenci grupları geliyor. Torbalı'mızın tarihi ve geçmişi hakkında bilgi veriyorum. Yani bir nevi onlara öğretmenlik yapıyorum. Belediye Başkanımız İsmail Uygur'a benim gibi genç bir eğitimciye sahip çıktığı için çok teşekkür ederim" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.