Atanan 30 bin öğretmen yolluk alacak mı?

Atanan 30 bin öğretmen yolluk alacak mı?

İlk defa kamu görevine atanan 30 bin öğretmen harcırah alacak mı?

 Kamu görevine yani öğretmenliğe ilk defa atanan kişiye harcırah verilip verilmeyeceği, 6245 sayılı Kanununda düzenlenmiştir.

6245 sayılı Harcırah Kanununun 10. maddesine göre, ilk defa kamu görevine atananlara harcırah verilmemektedir. Ancak başka bir kurumda memur iken naklen öğretmenliğe atananlara harcırah verilecektir.

HARCIRAH KANUNUNDA YER ALAN HÜKÜM

6245 sayılı Kanunda, 12/7/2006 tarihinde yapılan değişiklik şu şekildedir:

"Yol masrafı, yevmiye, aile masrafı ve yer değiştirme masrafının birlikte verilmesini icabettiren haller:
Madde 10 Yol masrafı, yevmiye, aile masrafı ve yer dağiştirme masrafı aşağıdaki hallerde verilir:
1. (Değişik: 1/7/2006-5538/2 md.) Yurt içinde veya yurt dışında görev yapmakta iken yurt içinde veya yurt dışındaki sürekli bir göreve naklen atanan ya da yabancı ülkelerdeki memuriyet merkezi değiştirilen memur ve hizmetlilere yeni görev yerlerine kadar;"

Değerlendirme

Bu madde çok açık olarak sadece sürekli bir göreve naklen atananlara harcırah verileceğini düzenlemiştir. Bu hüküm halen yürürlüktedir. 12/7/2006 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 5538 sayılı Kanunla, 6245 sayılı Kanuna eklenen bu hüküm Anayasa Mahkemesince de iptal edilmemiştir. Dolaysıyla, ilk defa atananlar harcırah alamayacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.