Atanma Noktasında Sıkıntı Yaşamayacak 5 Şanslı Branş

Atanma Noktasında Sıkıntı Yaşamayacak 5 Şanslı Branş

MEB'de öğretmen atamalarında en şanslı 5 branş... Tıklayınız...

 Milli Eğitim Bakanlığı, bilidniği üzere Türkiye genelindeki branş bazında boş öğretmen normlarına verilen toplam kontenjana göre atama gerçekleştirmektedir. Atamalar, branş bazında ihtiyaçlar dikkate alınarak yapılmaktadır.

Öğretmen olmak isteyen üniversite adayları, atanması kolay olan, zorluk çekmeden işe başlayacakları öğretmenlik branşlarını merak etmektedir. Biz de son yıllarda yapılan atamalar ve MEB'in ihtiyaçları doğrultusunda en şanslı 5 branşı belirledik.

En şanslı 5 branşı belirlerken, son 7 yılda yapılan atamalar, MEB'in bu branşlardaki norm açığı ve ilgili branşlarda atama bekleyen öğretmen sayısı ile üniversitelerde bu branşlarda okuyan öğretmen adaylarının sayısını da dikkate aldık.

Ayrıca bu branşlardaki bakanlıkta halen görev yapan toplam öğretmen sayısı ve MEB'de emeklilik, ölüm, istifa gibi nedenlerde her yıl ayrılan yaklaşık 20 bin öğretmenin branş bazında tahmini dağılımına kadar dikkate alınan listede en şanslı 5 branş şöyle:

1. Özel Eğitim
2. İngilizce Öğretmenliği
3. Sınıf Öğretmenliği
4. İlköğretim Matematik Öğretmenliği
5. Okul Öncesi Öğretmenliği

Mebpersonel.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.