Avcı Gönül Avına Çıkıyor, İlk işi Şubat atamaları

Avcı Gönül Avına Çıkıyor, İlk işi Şubat atamaları

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı 10 gün bilgilenip öğretmenlerin gönlünü alacak. Bakan Avcı'nın ilk gündemi ise Şubat atamaları...

 Hükümetlerin en önemli sınav verdiği Millî Eğitim'de 93 yılda 76, son 10 yılda 5 bakan değişti. 

Başbakan Erdoğan'ın son yaptığı kabine revizyonunda, ülkenin en zor ve önemli bakanlıklarından olan Milli Eğitim'de de yeni bir bakan ataması yeni tartışmaları gündeme getirdi. On yıllık AK Parti iktidarında Ulaştırma ve Sağlık Bakanlıkları tek bakanla yönetilirken, Milli Eğitim'de son kabine revizyonu ile birlikte tam 5 bakan değişti. KİMLER GELDİ KİMLER GEÇTİ Sırasıyla Erkan Mumcu, Hüseyin Çelik, Nimet Çubukçu, Ömer Dinçer ve son olarak da Prof. Dr. Nabi Avcı Milli Eğitim Bakanı oldu. İNTİHAR EDEN MEB BAKANLARI DA OLDU Milli Eğitim Bakanlığı her iktidar döneminde kabinenin en önemli ve gözde bakanlıklarından birisi olma özelliğini hiç kaybetmedi. 28 Şubat döneminde de ilk hedef yine MEB oldu, kesintisiz model ile eğitim sistemi radikal bir operasyona askerler tarafından da maruz bırakıldı. Bu süreçte zorunlu eğitimi 8 yıla da çıkaran Türkiye'nin eğitim sistemindeki hızlı ve stresli değişimler, Ecevit Hükümeti`nin Milli Eğitim Bakanı Hikmet Uluğbay'ın intihar girişimine kadar vardı. 10 GÜN BİLGİLENİP İŞE BAŞLAYACAK Hasan Celal Güzel`in Milli Eğitim Bakanlığında bakanlık müşaviri olan Avcı`ya 10 gün boyunca bakanlık birimleri her gün bir birim olmak üzere brifing verecek. Bakanlık birimlerince hazırlanan brifingde, öncelik olarak Şubat`ta yeni atama bekleyen öğretmenler konusu ele alınacak. ÖĞRETMENLERİN GÖNLÜNÜ ALACAK Bakanlığın üzerinde durduğu diğer konular arasında 2 bin 187 öğretmenin beklediği özür grubu atamaları yer alıyor. Ayrıca sınıf öğretmenliğinden branş öğretmenliğine geçen ve tekrar sınıf öğretmenliğine dönmenin yollarını arayan öğretmenler için de çözüm yolları aranacak.
 

 

Mansettv 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.