Avcı: Öğretmen açığımızı 2 yıl içinde kapatacağız

Avcı: Öğretmen açığımızı 2 yıl içinde kapatacağız

Eksiğimiz olan 126 bin öğretmen açığını 2 yıl içinde tamamlayacağız.

 Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkta olan bütün öğretmenleri alacaklarına yönelik açıklaması ile ilgili,"Allah'tan kork be adam, 300 bin öğretmeni nereye nasıl alacaksın?" yorumunu yaptı.


Tepebaşı Camii'nde kıldığı cuma namazı sonrasında çevrede bulunan esnafı ziyaret eden Bakan Avcı, sorunları dinledi. AK Parti Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Orhan Soydaş ile birlikte esnafı gezen Avcı, Tepebaşı Kolej Sor Kulübü'nü de ziyaret etti. Burada üyelerle sohbet eden Avcı'ya bir vatandaş soru yöneltti. Kızının tarih bölümünden mezun olduğunu ve 6 yıldır atanamadığını, bunun için bir çözüm üretmelerini isteyen vatandaş, Avcı'ya öğretmen atamalarında kadro artışının olup olmayacağını sordu. Bunun üzerine öğretmen alımı ile ilgili olarak konuşan Avcı, alımların Kamu Personel Seçme Sınavı'ndaki (KPSS) sıralamaya göre yapıldığını ifade etti. Seçimlerde yapamayacakları işlerin sözünü vermediklerini sözlerine ekleyen Avcı şöyle konuştu:

"NEREYE ALACAKSIN, MAAŞINI NASIL ÖDEYECEKSİN?"

"Hükümet olarak, 'Yapacağımız işin sözünü vereceğiz, yapamayacağımız işin sözünü vermeyeceğiz' prensibini benimsedik. Seçim üstü ben sana şimdi rahatlıkla, 'Ben yazdım senin adını, ilk sınavdan sonra gel beni gör, bir şeyler yaparız' diyebilirim. KPSS puanları dizilecek, girecek puanı aldıysa girecek, almadıysa giremeyecek. Yani popülizm yapmıyoruz. 'Seneye 100 bin öğretmen alacağız' diyerek çalışma yapmıyoruz ama bak Kemal Kılıçdaroğlu diyor. Ben kulaklarıma inanamadım. Allah'tan kork be adam. Diyor ki, 'Bütün atanmayan öğretmen adaylarını alacağız.' Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulların öğretmen açığını doldurmak için 126 bin öğretmen ihtiyaç var. Bütçe imkanlarımız el verdiğinde 126 bin öğretmeni aldığımız ve bütün branşlarımızda bütün açık kapanacak. Kılıçdaroğlu'nun, 'Bütün öğretmenleri alacağız' dediği sayı 300 bin kişi. Nasıl alacaksın bu sayıyı, nereye alacaksın, maaşını nasıl ödeyeceksin, hangi branşa alacaksın? Böyle bir şey olur mu? Öğretmenlik dediğin ciddi bir iştir. Eğer Kılıçdaroğlu'na inanıyorsanız benim diyecek bir şeyim yok"diye konuştu.

"ÖĞRETMEN AÇIĞIMIZI 2 YIL İÇİNDE KAPATACAĞIZ"

Öğretmen açıklarının yapılan planlamalara göre bir ya da iki yıl içinde kapanacağını dile getiren Bakan Avcı, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Kadro ölçüsü imkanlarında öğretmenlerimizi alıyoruz. Eksiğimiz olan 126 bin öğretmen açığını 2 yıl içinde tamamlayacağız. Ondan sonra  ücretli öğretmenlik meselesi de kalmayacak. Herkes kadrolu olarak görevine devam edecek. Ondan sonra ise sadece emekli olanların yerine almaya başlayacağız."

ÖĞRETMEN ATAMALARI BİLGİ PAYLAŞIM VE SORU-CEVAP GRUBUNA KATILMAK İÇİN TIKLAYINIZ



HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.