Avcı: Öğretmen açığını büyük ölçüde gidereceğiz

Avcı: Öğretmen açığını büyük ölçüde gidereceğiz

Van'ın Erciş ilçesindeki Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezini (MEBİM 147) ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Kurulduğu günden bu yana kurum, 7 milyon dakika vatandaşa bilgi vermiş" dedi.

 Bakan Avcı, Van depreminde hayatını kaybeden 4 öğretmen ve vatandaşların mezarlarına giderek, dua etti.

Daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı, Türksat ve Turkcell işbirliğiyle ilçede kurulan Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezine (MEBİM 147) geçen Bakan Avcı, çağrı merkezinde çalışanlarla tek tek görüştükten sonra merkeze gelen bir çağrıyı cevapladı.

Avcı, ataması yeni yapılan bir öğretmene askerlik tecil işlemleriyle ilgili işlemlerde yardımcı oldu.

Öğretmenle görüşmesinin ardından gazetecilere açıkalama yapan Bakan Avcı, çağrı merkezinde çalışanların, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlara sunduğu hizmetin önemine değindi.

Kurumun kurulduğu 2012 yılından itibaren yaptığı çalışmayı rakamlarla ifade eden Avcı, şöyle konuştu:

"Kurulduğu günden bu yana kurum, 7 milyon dakika vatandaşa bilgi vermiş. Hep beraber bir hesap yaptık. Bu sayı, bir kişinin 13 sene boyunca hiç durmadan konuşması anlamına geliyor. Yani 13 sene, gece gündüz, 24 saat hiç durmadan konuşmak gerekiyor. Bu, burada verilen hizmetin ne kadar büyük bir hizmet olduğunu çok güzel gösteren bir rakam. Kamuoyunda, 147 öğretmenleri şikayet etme hattı gibi algılanıyor. Böyle bir şey söz konusu değil. Buraya yapılan müracaatların yüzde 90'ına yakını bilgi edinmeye yönelik. Öğretmenlere şikayet oranı binde 5,5. Üstelik bunda her kafasına esen şikayetlere fırsat vermiyoruz. Canı sıkılanın şikayet ettiği bir yer değil burası. Öyle olmasını da katiyen istemeyiz."

Bir gazatecinin, bölgedeki öğretmen açığıyla ilgili düşüncelerini sorması üzerine Avcı, son öğretmen alımlarında 40 bin öğretmen adayının göreve başladığını hatırlattı.

Avcı, söz konusu öğretmenlerin çoğunluğunun Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde görev aldığına değinerek, "Ama buna rağmen halen öğretmen açığımız var. Onu da İnşallah önümüzdeki dönemde büyük ölçüde telafi etmeye çalışacağız" diye konuştu.

Avcı, daha sonra çağrı merkezindeki yetkililerle basına kapalı toplantı yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.