Bakalım MEB, bu yıl da  Geçmiş yıllarda yaptığı Şubat atamasını yapacak mı?

Bakalım MEB, bu yıl da Geçmiş yıllarda yaptığı Şubat atamasını yapacak mı?

Önceki yıllarda Şubat ayı yaklaşırken, öğretmenler tarafından atama talepleri yükselmeye başlar ve MEB'in bazı yetkilileri atama olmayacağı yönünde açıklamalar yapar veya olumsuz sinyaller verirdi.

 Bu yıl da benzer bir süreç yaşanıyor. Şubat ayında öğretmen ataması isteyen öğretmen adayları aktif bir şekilde atama taleplerini dile getiriyor. Aynı şekilde özür grubu ataması bekleyen öğretmemler de (özellikle eş durumu ataması bekleyen öğretmenler) dönem sonunun yaklaşmasıyla heyecanlı bir bekleyiş içerisinde MEB'den güzel haberler bekliyor.


Bakan Dinçer ve Bakanlık yetkilileri ise yaptıkları açıklamalarda şu ana kadar Şubat atamaları konusunda olumsuz sinyaller verdi. Özellikle yeni öğretmen ataması konusunda net bir şekilde konuşan Dinçer, atama yapılmayacağını belirtti.Fakat yıllardır Şubat ataması yapılıyor olması, öğretmen adaylarını beklenti içine sokuyor.

Eş durumu atamaları konusunda ise, aldığımız çeşitli duyumları sizlerle paylaşmış ve yapılma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtmiştik. Fakat artık duyumların yerini gerçek bilgilere bırakması gerekiyor.

Önümüzdeki haftanın başlamasıyla itibaren MEB'den güzel haberler bekliyoruz. Eğitim sistemini olumlu etkileyecek şekilde Şubat atamalarının yapılmasını umuyoruz.

Bakalım MEB, bu yıl da aynısını yapacak mı?

İLKER ÖZTÜRK

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.