Bakan Avcı'dan Bilişim Öğretmenlerine Müjde

Bakan Avcı'dan Bilişim Öğretmenlerine Müjde

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı katıldığı bir televizyon programında kodlama dersine bilişim öğretmenlerinin gireceğini söylemişti...

Bakan Nabi Avcı geçtiğimiz aylarda katıldığı farklı kanallardaki televizyon programlarında kodlama dersi ile ilgili sorulan sorular üzerine kodlama dersine bilişim öğretmenlerinin gireceğini ve bilişimci açığının artacağını söylemişti.



 İlkokula 2 Saat, Ortaokul ve Liseye 4 Saat Kodlama Dersi Mayıs ayında ilkokula 2 saat, ortaokul ve liseye 4 saat kodlama dersinin müfredata eklenecek olması haberleriyle gözler bilişim öğretmenlerine çevrildi. Bu derse hangi öğretmenlerin gireceği merak edilirken gerekli açıklamanın aylar önce bakan tarafından yapıldığı ortaya çıktı. Kodlama Dersine Bilişim öğretmenlerinin gireceği televizyon programında canlı yayında Bakan Avcı tarafından bizzat açıklanmış. Mayıs ayında yapılacak müfredat değişikliği ile en çok atama yapılacak alanın bilişim teknolojileri olması, bakanlığın kodlama derslerine girecek öğretmen ihtiyacına ilişkin doğacak mevcut ihtiyaçlar dahilinde 2 yıl içinde üniversitelerden mezun olmuş tüm bilişim öğretmenlerinin hepsinin atanacağı düşünülmektedir.

15 Binden Fazla Mezun Bilişim Öğretmeninin Hepsi Artık Atanabilir  İlkokul, ortaokul ve liselerde kodlama dersinin zorunlu olacak olması bilişim öğretmenlerininde yüzünü güldüreceğe benziyor. İlkokul ve liselerde bilişim öğretmeninin bulunmuyor ama kodlama derslerinin ortaokul ve liselerde de okutulabilmesi için her okula bir bilişim öğretmeninin atanması gerektiği düşünülüyor. Bakan Avcı'nın televizyon programında kodlama dersine bilişim öğretmenlerinin gireceğini açıkladığının ortaya çıkmasıyla 2 yıl içince atanmayan bilişim öğretmeninin kalmayacağı 15 binden fazla atama bekleyen bilişimcinin mutlu sona ulaşacağı düşünülüyor. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.