Bakan Avcı'dan Öğretmen İhtiyacı Açıklaması- Öğretmen Atamaları -

Bakan Avcı'dan Öğretmen İhtiyacı Açıklaması- Öğretmen Atamaları -

Bakan Avcı'dan Öğretmen İhtiyacı Açıklaması- Öğretmen Atamaları -

 Bakan Avcı'dan Öğretmen İhtiyacı Açıklaması- Öğretmen Atamaları -

Bakan Avcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Sürprizlerle dolu bir seçim olacak" sözlerine dair, "Ben de Cumhurbaşkanının söylediğini tahmin ettiğim anlamda bir sürpriz bekliyorum" dedi.
ANKARA - YILDIZ AKTAŞ - SELMA KASAP

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimlerine ilişkin, AA muhabirlerinin sorularını yanıtladı. 

Avcı, AK Parti'nin 2011 Haziran seçimlerinde Eskişehir'de 3 milletvekili çıkarttığının hatırlatılması ve bu seçimlerdeki hedeflerinin sorulması üzerine, AK Parti teşkilatının bu seçimlerde daha öncekilerle karşılaştırılmayacak kadar etkin ve derinden çalıştığını belirterek, teşkilatın bu emeğinin karşılığını bulacağını kaydetti.

"Bir sürpriz bekliyorum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Sürprizlerle dolu bir seçim olacak" sözlerinin anımsatılması ve kendisinin de böyle bir beklentisi bulunup bulunmadığının sorulması üzerine Bakan Avcı, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Evet, benim de böyle bir beklentim var. Ben de Cumhurbaşkanının söylediğini tahmin ettiğim anlamda, bir sürpriz bekliyorum. Bu sükunetten vatandaşın, AK Parti'ye nasıl sessiz ve derin bir sahiplenme içinde olduğu görülecektir, diye ümit ediyorum."

"HDP üzerinden oluşturulmuş bir senaryo var"

"HDP'nin bazı kesimlerce desteklenmesinin AK Parti karşıtlığı üzerinden mi şekillendiği" şeklindeki soru üzerine Bakan Avcı, şunları kaydetti:

"O konuda bir proje olduğu söyleniyor. Bence de doğru. Orada bir proje çalışması var. HDP üzerinden oluşturulmuş bir senaryo var.  Evet, bir proje çalışması olduğu açık, bunun merkezinde HDP var. HDP'nin barajı geçirilmesi ve bunun üzerinden, AK Parti iktidarının zaafa uğratılması hesaplarının yapıldığı çok açık. Dolayısıyla bu seçimlerde, seçmenlerin, nihai kararlarını verirken en çok dikkat edecekleri konu da böyle bir büyük ölçüde dış kaynaklı olan bir senaryoya razı olup olmadıklarını oylarıyla gösterecekler."

Nabi Avcı, AK Parti'nin önünü kesmeye yönelik senaryoların, Türkiye'nin bütünü kucaklayan bir siyasi hareketin önünü kesmeye yönelik çabalar olduğunu söyledi.

"Birbirlerinin ayağına basmıyorlar"

Muhalefetin eğitime ilişkin seçim vaatlerine dair Avcı, "Onlara kendi söylemleriyle cevap vermek istiyorum. Yani diyorlar ki 'biz eğitimi yapboz tahtasına çevireceğiz.' Bizi hep suçlaya geldikleri bir şeydi bu. Şimdi diyorlar ki 'biz eğitimi A'dan Z'ye değiştireceğiz.' CHP'si de MHP'si de HDP'si de böyle diyor. Dikkat ederseniz, sadece eğitimle ilgili değil, diğer konularda da birbirlerinin hiç ayağına basmıyorlar. Yani birbirleriyle hiçbir şekilde bir araya gelemeyecek olan siyasi partiler, şimdi örtük bir ittifak halinde AK Parti'nin önünü kesmeye çalışıyorlar" dedi.

2 yıl sonunda ücretli öğretmene ihtiyaç duyulmayacak

Avcı, öğretmen ihtiyacı konusunda, "Önümüzdeki iki yılın sonunda öğretmen açığımızı, herhangi bir ücretli öğretmene ihtiyaç duymayacak şekilde kadrolu öğretmen ihtiyacımızı karşılamış olacağız" şeklinde konuştu.

Orta vadede niyetlerinin öğrencilerin, üniversiteye bu 4 yıllık performanslarına bakarak girebilecekleri bir düzeni oluşturmak olduğunu belirten Avcı, "Ama bunun için fiziki, beşeri altyapının biraz daha gelişmeye ihtiyacı var" dedi.

CHP'nin OSB'lerde lise açılacağı vaadine ilişkin de Avcı, "Binlerce öğrenci, organize sanayi bölgelerindeki okullarda okurken, sanki yeni bir şey keşfediyormuş gibi kalkıp 'biz organize sanayi bölgelerinde mesleki ve teknik liseler açacağız' demek, açıkçası bana 'Ankara'yı Türkiye'nin başkenti yapacağız' vaadi kadar gerçekçi bir vaat gibi görünüyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.