Bakan Avcı, Şubat Atamaları Konusunda Kesin Açıklama Yapmalı

Bakan Avcı, Şubat Atamaları Konusunda Kesin Açıklama Yapmalı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, katıldığı bir programda sorulan soru üzerinde şubat ataması konusunda açıklamalarda bulundu.

Avcı yaptığı açıklamada, şu an için şubat ataması konusunda bir çalışma olmadığını söyledi. Bu açıklama öğretmen adayları açısından yapılacabilecek en olumsuz açıklamadır. Eğer şubatta kesinlikle atama yok demiş olsaydı adaylar 2014 KPSS'ye çalışma planları yapabilecekti. Eğer şubatta şu kadar atama yapacağız şeklinde bir açıklama yapsaydı, atama durumu olan adaylar şubat ayını bekleyecek, diğer adaylar yine KPSS hazırlıklarına başlayacaklardı. Fakat Bakan öyle bir açıklama yaptı ki, atama ne var ne de yok...

Ara dönemde yapılacak olan bir atamanın planlaması şimdiden yapılabilir. Bakanı bu konuda net bir açıklama yapmaya davet ediyoruz. Eğer atama yapılacaksa bu şimdiden öğretmen adaylarına duyurulmalı. Adayları son dakikaya kadar bekletmek, sadece zamanlarını çalmak olacaktır.

Kendi yorumum ise, şubat ataması tamamen kaldırıldı söylemlerine rağmen, bu şubat ayında atama yapılabileceğini düşünüyorum. Bu konuda kesin konuşmak ve sayı vermek zor olsa da, geçmiş yıllara baktığımızda bu şubat ayında 10-15 bin civarında bir atama yapılabilir.

Bazı adaylarımız 30-40 bin atama istiyorlar. İstemek en doğal hakları. Fakat hiçbir şubat atamasında bu rakamlarda kadro verilmedi. Gerçekçi olmak ve bu rakamlarda bir atama da beklememek lazım. Fakat şubat ataması talebi de ısrarla her ortamda devam ettirilmelidir.

Ayrıca, belki de en önemli nokta. Verilmesi ihtimal bu kadroların en adaletli şekilde branşlara dağıtılması. Umarız bakanlık bu konudaki şikayetleri de dikkate alır ve tüm öğretmen atamalarında bu konuya dikkat eder...


İLKER ÖZTÜRK / MEBPERSONEL.COM
twitter.com/ilkeroztrkk

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.