Bakan Şimşek  Öğretmen Atamaları İle İlgili Konuştu

Bakan Şimşek Öğretmen Atamaları İle İlgili Konuştu

Mehmet Şimşek: Bizim bu sene alacağımız öğretmenlerle öğretmen açığı 70 bin civarına inecek. Her mezunu ben kamuda istihdam edecek bir devlet ben bilmiyorum.

 ŞENAY KÖŞDERE

Geçtiğimiz hafta sonu İstanbul'da sorularımızı yanıtlayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek CHP'nin seçim vaatlerini değerlendirdi: "Hepsini alt alta koyduğumuzda minimum maliyet 150-200 milyar TL. Bu Türkiye'nin bütçe açığını 10'a katlamak demek. Siz bütçe açığını 10'a katlayacaksınız ve piyasalar bunu hoşgörecek. Türkiye 90'larda bu popülist politikalardan çok şey kaybetti. Yoktan var etmek Allah'a mahsus. Milletimiz kanmaz" dedi.

AZ ENFLASYON OLMAZ

Ana muhalefetin sadece noter tasdikli vaadinin bütçeye 69 milyar TL yük getireceğini vurgulayan Bakan Şimşek, şunları söyledi: "SGK'yı çalıştırdık, asgari ücret minimum 1500 TL olursa ne olur, ilave çift maaş olursa ne olur diye. Benim gelecek yılki bütçe açık hedefim 16 milyar TL. Bu yılki öngörümüz 21. milyar TL. Bütçe açığını 3.5 kat artırıyor. 90 milyar TL'ye çıkarıyor. Yarım gebelik olmaz, ya hamilesiniz ya değilsinizdir. Az enflasyon da olmaz. Biraz bütçe açığını artırayım, sonra bakarız diye bir yaklaşım olamaz. Popülizmin de bir sınırı var.

ÖĞRETMEN AÇIĞI 70 BİNE İNECEK

Bizim bu sene alacağımız öğretmenlerle öğretmen açığı 70 bin civarına inecek. Her mezunu ben kamuda istihdam edecek bir devlet ben bilmiyorum. Önce İzmir'de belediyedeki taşeronları bir kadroya al" diye devam etti. Seçim vaatlerine baktıklarında 150-200 milyar TL arası bir maliyetle karşılaştıklarını vurgulayan Şimşek, "Siz bütçe açığını 10'a katlayacaksınız. Böyle bir iç tutarsızlık olamaz" değerlendirmesinde bulundu.

Şirketlerin kesesinden

Şimşek, "Devlette en düşük memur maaşı 2.097 lira. Yani devlet en kötü ihtimalle asgari ücretin 2 katı maaş veriyor. Peki özel sektörün kesesinden vaatte bulunmak ne kadar rasyonel? Kayıtdışılığı patlatacak önerilerde bulunuyor. Muhalefete iyi bir ekonomi dersi vermek gerekiyor" dedi.

Baklava yemiyor

Uzun süredir Gaziantep'te olmasına rağmen kilo almadığını anlatan Şimşek, "Bu seçimde deneyimliyim. Önümüze konan baklavalara hayır diyorum" dedi.

Limana yaklaşacak

Şimşek milletvekili olduğu Gaziantep'le ilgili stratejilerini ise şöyle anlattı: Gaziantep'te birinci konu konut meselesi. Suriye faktörü nedeniyle, konut fiyatları artmış. Ciddi konut açığı var. Hazine'nin alanını TOKİ'ye devrettik. En az 50 bin konut yapılabilir. İddialı bir metro projesini hayata geçireceğiz. Gaziantep'i limana yaklaştırma projesi var. Amanos Dağları'nı tünelle delebilirsek, limana yaklaşırız. Bütün Güneydoğu da limana yaklaşacak.

'ÖTV' lafı külliyen yalan

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'mücevherde vergiyi sıfırladılar' söylemini hatırlattığımızda ise Bakan Şimşek, şöyle yanıt verdi: "Yıllarca bu ülkede değerli taşlarda yüzde 20 ÖTV vardı KDV sıfırdı. Sektör bize geldi, ÖTV'yi kaldırın, KDV gelsin dedi. Ben onlara 'gidin muhalefetle konuşun' dedim. Gidildi, konuşuldu ve prensipte 'hayır' demeyeceklerini söylediler. ÖTV kaldırıldı, KDV getirildi. 'vergiyi sıfırladılar' demek külliyen yalan."

 Akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.