Bakan Tekin: "Bir meslekte mülakatla alım yapılacaksa bu sadece öğretmenlik olmalı"

Bakan Tekin: "Bir meslekte mülakatla alım yapılacaksa bu sadece öğretmenlik olmalı"

Bakan Tekin: Toplumda bir meslekte mülakatla alım yapılacaksa bu sadece ve sadece öğretmenlik olması gerektiğine inanıyorum.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Ülke TV kanalında Genç Vizyon programının konuğu oldu. Bakan Tekin eğitim gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Mülakat hakkındaki soruya şu şekilde cevap verdi.

"Bunu artık konuşmaktan gına geldi. Ben kendi şahsım adıma mülakatla ilgili düşüncelerimi her yerde ifade ediyorum. 20 milyon çocuk bize emanet edildi. Ben 20 milyon çocuğu bize emanet eden veliye bir şekilde onları mutlu edecek çocuklarının en iyi eğitimi verecek öğretmenleri seçmek benim görevim. Beni eleştiren insanlardan ben şunu rica ediyorum. O zaman Çocuğunuzu okula yazdırırken öğretmen seçmeyin lütfen…

Bekleyen arkadaşlarımız var doğrudur hepsine saygım var. Bende Bakanım bur da benim programı hayata geçirebilecek hem teknik hem pedagojik anlamda donanımlı en iyi öğretmeni seçmek benim görevim. Doğal olarak yapılması gereken bir şey ben Milli Eğitim Bakanı olarak bunu nasıl ölçebilirim. Bunu ölçmenin yolu ders anlatma ve bizim konularımıza vakıf olma toplumda bir meslekte mülakatla alım yapılacaksa bu sadece ve sadece öğretmenlik olması gerektiğine inanıyorum."

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

9 Yorum