Bakan Yılmaz'dan 'Mülakatla Öğretmen Alımı' Cevabı

Bakan Yılmaz'dan 'Mülakatla Öğretmen Alımı' Cevabı

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Sözleşmeli öğretmen alımı yönetmelik çerçevesinde yapılmış ve herhangi bir adayın mağdur edilmesi söz konusu olmamıştır." değerlendirmesinde bulundu

 Bakan Yılmaz, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan'ın soru önergesine verdiği yazılı yanıtta, sözleşmeli öğretmenliğe atanacakların başvuruları, sözlü sınava alınacakların belirlenmesi, sözlü sınav komisyonu oluşumu, sözlü sınav konuları, sınavın usul ve esasları, atanmaları, uygulamaya ilişkin konuların Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelik ile düzenlendiğini belirtti.

Yılmaz, bu kapsamda, sözleşmeli öğretmen alımlarına ilişkin duyurunun yayınlandığını, atama usul ve esaslarına ilişkin gerekli açıklamalara yer verildiğini ifade etti.

Sözleşmeli öğretmen mülakat sınavında 200, öğretmenlik alan bilgisi sınavı gerektiren alanlar için 19-25 Eylül 2016 tarihindeki sözleşmeli öğretmen mülakat sınavında 300, dershaneler ve öğrenci etüt merkezlerinde görev yapan eğitim personeline yönelik adaylar için 26-28 Eylül 2016 tarihindeki sözleşmeli öğretmen mülakat sınavında 195 olmak üzere, Türkiye genelinde toplam 695 mülakat komisyonu oluşturulduğunu vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Adayların komisyonlara dağılımı Milli Eğitim Bakanlığı internet sayfasında yayınlanan Sözleşmeli Öğretmenliğe Başvuru ve Atama Kılavuzu gereğince, sözleşmeli öğretmenlik için yapılacak sözlü sınava davet edilmek üzere başvuru elektronik ortamda alınmıştır. Bu başvuruda adaylar, Ek-2 Sözlü Sınav Merkezleri listesinde belirtilen sınav merkezlerinden en fazla 5 tercih yapmışlar ve tercihlerinden birine yerleştirilmişlerdir.

Mülakat komisyonlarının oluşturulması yönetmeliğin 9-1. maddesine göre yürütülmüştür. Sözleşmeli öğretmen alımı yönetmelik çerçevesinde yapılmış ve herhangi bir adayın mağdur edilmesi söz konusu olmamıştır. Yönetmelikte belirtildiği üzere sözlü sınav konuları ve ağırlıkları şöyledir: Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü: yüzde 25, iletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti: yüzde 25, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı: yüzde 25, topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri: yüzde 25. Değerlendirmeler bu çerçevede objektif şekilde yapılmıştır."

 
 
Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.