Bakan Yılmaz'dan Öğretmen Atamaları Ve Mülakat Açıklaması

Bakan Yılmaz'dan Öğretmen Atamaları Ve Mülakat Açıklaması

Bakan Yılmaz'dan Öğretmen Atamaları Ve Mülakat Açıklaması: İsmet Yılmaz: KPSS’den En Yüksek Puanı Almak Sözlüde Başarılı Sayılacağı Anlamına Gelmez

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz dün katıldığı TRTHABER canlı yayınınında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yılmaz öğretmen atamalarındaki mülakata değinerek: KPSS’den En Yüksek Puanı Almak Sözlüde Başarılı Sayılacağı Anlamına Gelmeyeceğini belirtti. İşte Bakan Yılmaz'ın öğretmen atamaları mülakatları ile ilgili  yaptığı o açıklamaların tamamı ve değerlendirme:

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz bir nevi itiraz da diyebileceğimiz açıklamalarda bulundu. Mülakat sistemine karşı olan KPSS adaylarını üzen açıklamasında yüksek puan almanın sözlü sınavda da başarılı sayılmasının söz konusu olmadığını belirtti. Dolayısıyla 100 puan alan KPSS adayının sözlü sınavda başarılı olması kesin değil!Bilindiği üzere geçtiğimiz sene -5, +5 puan verildi haberleri yayılmış ve bunun doğru olmadığını ve uygulanmadığını ifade etmiştik. Bunun kanıtı olarak da Bakan Yılmaz, bugün yaptığı açıklamada adayın KPSS puanının yüksek olmasının yüksek sözlü puan verilmesinin söz konusu olmadığını belirtti.Sözlü sınava katılabilen 3 katı her aday başarılı!

BAKAN YILMAZ'IN AÇIKLAMALARININ VİDEOSU:

Bakan Yılmaz'a göre KPSS sıralaması sonrası 3 katı aday arasına giren her adayın başarılı olduğunu belirtti. Öğretmen alımlarının maraton koşularına benzediğini, ilk aşamada 1'nci gelenin ikinci aşamada yine 1'nci sayılmadığını belirtti.KPSS'den yüksek alınsa da sözlü sınavda başarılı sayılmasının söz konusu olmadığı ifade edildi! Bakan bu sözleriyle hem geçtiğimiz dönemde +5,-5 puan verilmediğini kanıtlamış hem de adaletsiz bir şekilde öğretmen alımlarının mülakat sistemi ile devam edeceğini itiraf etmiş olmaktadır. (www.mymemur.com.tr)

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.