Başbakan'dan Öğretmen Ataması Müjdesi

Başbakan'dan Öğretmen Ataması Müjdesi

Başbakan'dan Öğretmen Ataması Müjdesi. Başbakan Yıldırım: 'Evet' deyince ülke bölünecek olsa önce Kandil koşa koşa 'evet' der

TBMM

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, son grup toplantısından bugüne kadar yoğun ve önemli gelişmeler yaşandığına dikkati çekti.

PKK terör örgütünün 3 gün önce Şanlıurfa'nın Viranşehir'de alçakça bir saldırı gerçekleştirdiğini ve 11 yaşındaki Ahmet Oktay Günak ile mahalle bekçisi İbrahim Kete'nin hayatını kaybettiğini hatırlatan Yıldırım, bugün de El- Bab'ta Fırat Kalkanı Harekatı'nda Astsubay Yunus İşcan’ın şehit olduğunu, iki askerin de yaralandığını dile getirerek, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

DEAŞ terör örgütünün büyük bir tehdit oluşturduğunun altını çizen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"DEAŞ terör örgütü bölge için ne kadar tehdit ise Asya için, Avrupa için, Amerika için de aynı şekilde tehdittir. İsmi ne olursa olsun bütün terör örgütlerinin hedefi insandır. Bugün bizim kapımızı çalan tehdit, unutulmasın ki yarın bunların sırtını sıvazlayanların da kapısını zorlayacaktır. Maalesef son dönemde bazı ülkelerden terörü ve şiddeti destekleyen ırkçı ve ayrımcı söylemler yükseliyor. İsrail Meclisinin ezan kısıtlaması, Avrupa'da yükselen islam karşıtı söylemler çok ama çok tehlikeli bir gelişmedir. Bu söylemlerin hepsi nefret suçlarını beslemekte, evrensel insani değerleri bir bir yok etmektedir. Birlikte yaşama kültürünü yok etmektedir. Terör örgütlerini beslemektedir. Buradan bütün ülkelere bir çağrıda bulunuyorum; Birlikte, barış içerisinde yaşayacağımız bir başka dünya yok. Bindiğimiz dalı kesmeyelim. Bu ırkçılık, ayrımcılık hastalığına kapılmadan, dünyanın ve insanlığın huzuru için elimizi biraz daha taşın altına koyalım."

"Ülkemizin eriştiği müspet noktayı gururla gördük"
Başbakan Yıldırım, AK Parti Merkez Yürütme Kurulunu toplayarak hem gündemdeki gelişmeleri hem de halk oylaması süreci için yol haritasını belirlediklerini söyledi. 

İstanbul'da gerçekleştirilen Dünya Turizm Forumu'na değinen Yıldırım, "40'dan fazla ülkeden üst düzey katılımın sağlandığı forumda bir kez daha ülkemizin eriştiği müspet noktayı gururla gördük. Dünyanın tüm renklerinin, tüm farklı kültürlerinin aynı çatı altında, İstanbul'da küresel turizmi konuştuğuna şahit oldum. Bu tür küresel ölçekli, saygın toplantıların Türkiye'de yapılması bir rastlantı değildir. Bu Türkiye'nin her alanda olduğu gibi turizmde de göstermiş olduğu gelişmenin, gayretin ve başarının bir meyvesidir." değerlendirmesinde bulundu.

"Evet' deyince ülke bölünecek olsa önce Kandil koşa koşa 'evet' der"
Başbakan Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Bu referanduma 'evet' deyince ülke bölünecek olsa, önce Kandil koşa koşa 'evet' der. Onların amacı Türkiye'yi bölmek değil mi zaten. Böyle fırsat gelmiş ayaklarına, teperler mi?" dedi.

"Mart'da 20 bin 127 öğretmenin atamasını yapmaya karar verdik"
Yıldırım, "20 bin 127 öğretmenin atamasını yapmaya karar verdik. Mart ayında işlemler başlıyor" diye konuştu.

Muhabir:Hatice Özdemir

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.