Beden Eğitimi Öğretmenleri, Bakana Seslendi

Beden Eğitimi Öğretmenleri, Bakana Seslendi

AK Parti Sosyal İşler Başkan Yardımcısı, Çevre ve Spor Komisyonu üyesi ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, önceki gün ManisaTV'deki 'Gündem Özel' programının ardından Beden Eğitimi öğretmenleriyle bir araya geldi. Öğretmenlerin kontenjan ve atama sorunlarını dinleyen Milletvekili Özdağ, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya da ManisaTV ekranından seslendi.

 AK Parti Sosyal İşler Başkan Yardımcısı, Çevre ve Spor Komisyonu üyesi ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, önceki gün ManisaTV'deki 'Gündem Özel' programının ardından Beden Eğitimi öğretmenleriyle bir araya geldi. Öğretmenlerin kontenjan ve atama sorunlarını dinleyen Milletvekili Özdağ, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya da ManisaTV ekranından seslendi. 

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, ManisaTV'de yayınlanan Gündem Özel programı sonrasında atanamayan beden eğitimi öğretmenleriyle görüştü. Beden Eğitimi Öğretmeni olan Neşe Şenyoğutçu, Koray Özsakallı ve Mehmet Karaşahin atanma ve kontenjan sorunları olduklarını söyleyerek Özdağ'dan destek istedi. Özdağ'sa Milli Eğitim Bakanı Nazbi avcı'ya seslenerek kontenjanın artırılması ve ilk okullarda aktivite ve oyun dersine sınıf öğretmeni yerine beden eğitimi öğretmenlerinin girmesini istedi. 

"BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLERİNE FAZLA KONTENJAN VERİLMESİ İÇİN GİRİŞİMCİ OLACAĞIM"

Beden Eğitimi öğretmenlerinin rekreasyon ve Spor Yöneticiliği gibi bölümlerden mezun olduğunu hatırlatan Özdağ, bu bölümden mezun olanlara Bakanlık tarafından daha fazla kontenjan verilmesi için girişimci olacağının sözünü verdi. 

Manisa'daki Beden Eğitimi öğretmenleri'nin kendisini Ankara'da da ziyaret ettiğini söyleyen Özdağ, " Arkadaşlar geçenlerde Ankara'da beni ziyarete geldiler kendileriyle görüştük. Onlar düşüncelerini ben de tekliflerimi kendilerine ilettim aklımdakileri Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ile Bakanımıza ileteceğimi söyledim. 
Onlara birer platform oluşturmaları gerektiğini hatırlattım, çünkü ağlamayan çocuğa meme vermezler.  Beden eğitimi bölümü mezunlarının kontenjanının biraz yüksek olmasını istiyorlar 600 yerine 800 kişi alınsa yetecek" dedi. 

SPOR KULÜPLERİNE VE OTEL YÖNETİCİLERİNE SESLENDİ

Kendisinin de Manisa Spor Akademisinin ilk mezunlarından olduğunu hatırlatan Özdağ, "Gençlik ve spor komisyonu üyesiyim, Beden eğitimi okullarının rekrasyon bölümü mezunlarının mutlaka Kültür Bakanlığı veya belediyelerce istihdam edilmesi taraftarı olduğumu defalarca dile getirdim. Spor yöneticiliği mezunları için de bütün kulüplerin birer profesyonel yönetici almalarını öneriyorum. Aynı zamanda turizm cenneti Türkiye'de oteller de rekreasyon bölümü öğrencilerine kapılarını açmalılar" dedi. 

BAKAN AVCI'YA ÇAĞRIDA BULUNDU 

Öğretmen adaylarını sevindirecek bir konuşma yapan Milletvekili Özdağ, yaşanan atama sorunun zamanında YÖK'le Millieğitimin uyumsuz çalışmasından kaynaklandığını dile getirere; "Geçmişte YÖK ile Milli Eğitimin uyumsuz çalışması sonucu bazı bölgelerde okullar yığılmış fakülteler çok sayıda. Binlerce öğretmen adayı mezun olduktan sonra atama için hep beklemek zorunda kalmış. Ama biz şimdi 15 bin öğretmen daha alıyoruz. Öğretmen adayları bu sayının 15 bin yerine 20 bin olmasını ve ataması yapılan öğretmenlerde beden eğitimi mezunlarına öncelik verilmesini istiyorlar burada haklılar, sağlıklı nesiller yetiştirmek için beden eğitimi öğretmenlerine ihtiyaç var. En azından atamalarda beden eğitimi öğretmenlerine daha fazla kontenjan verilmesini istiyorlar" dedi. 
Özdağ, Bakan Avcı'ya da seslenerek, "Ben burada ManisaTV aracılığıyla Milli Eğitim Bakanımıza kontenjanlar konusunda bir çağrıda bulunuyorum. İlk okullarda aktivite ve oyun dersine sınıf öğretmenleri giriyor beden eğitimci arkadaşlar da bu derse kendilerinin girmesini istiyor. Bu konuyu Bakanımıza arz edeceğim" dedi. 
 
"81 İLE OKUL KAZANDIRDIK OKUL DEMEK ÖĞRETMEN DEMEK"
Eğitime her hükümetin büyük pay ayırdığını dile getiren Özdağ, "Bu geçmişte de böyleydi bu gün de böyle ama bizim hükümetimizin en büyük özellliği bütçenin aslan payını eğitime ayırması. Sadece AK Parti hükümeti iktidarda olduğu süre boyunca 460 bin yeni öğretmen ataması yaptı. Türkiye'de toplam 860 bin öğretmen var bunun yüzde 50'sini bizim hükümetimiz atamış. Hedefimiz öğretmen sayısını kısa zamanda 500 bin seviyelerine çıkarmak. Eğitime yüde yüz destek kampanyası başlatan hükümetimiz bu sayede 81 ilin tamamında ihtiyaç olan bölgelere hayır sever desteğiyle yeni okullar kazandırdı. Yeni okullar demek yeni  öğretmenler demek bu da sırada atama bekleyen öğretmenlerin daha kolay atanması demektir" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.