Bingöl’de 805 öğretmen ihtiyacı var

Bingöl’de 805 öğretmen ihtiyacı var

Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğü verilerine il genelinde 805 öğretmen açığı bulunuyor. Merkezden sonra en fazla öğretmen açığının olduğu ile ise Karlıova.

Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğü, ildeki okullarda öğretmen açığı bulunan okullara, norm fazlası bulunan okullardan görevlendirme yapacak.
Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan duyuruda, “Kamu yararı ve hizmet gerekleri dikkate alınarak mevcut insan kaynaklarından en verimli ve etkin bir şekilde yararlanılması amacıyla çalıştıkları eğitim kurumlarında çeşitli nedenlerle norm fazlası duruma düşen öğretmenlerimizin, öğretmen ihtiyacı bulunan eğitim kurumlarına tercihten bulunanlar arasında puan üstünlüğüne göre eğitim-öğretim sürecini de kesintiye uğratmayacak şekilde atamaları düşünülmektedir” denildi.
Başvuruların 24 Kasım 2017 tarihine kadar kabul edileceği belirtilen duyuruda, atamaların 30 Kasım 2017 tarihinde yapılacağı kaydedildi.
İLÇE İLÇE BOŞ KONTENJANLAR
Milli Eğitim Müdürlüğü verilerinden derlediğimiz bilgilere göre,
Adaklı’da 24, Genç’te 84, Karlıova’da 206, Kiğı’da 17, Merkez’de 323, Solhan’da 138, Yayladere’de 6 ve Yedisu’da 7 olmak üzere Bingöl genelinde 805 öğretmen ihtiyacı bulunuyor.
İHTİYAÇ FAZLASI ÖĞRETMEN SAYISI
İhtiyaç fazlası öğretmen durumu incelendiğinde ise, Adaklı’da 3, Genç’te 7, Karlıova’da 13, Kiğı’da 3, Merkez’de 84, Solhan’da 14, Yayladere’de 1 ve Yedisu’da 2 olmak üzere 127 norm fazlası kadrolu öğretmen bulunuyor. Ayrıca 67 norm fazlası sözleşmeli öğretmen bulunuyor.
Açık bulunan pozisyonlara norm fazlası kadrolardan görevlendirme yapılması durumunda bile 611 öğretmen açığı varolacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.